Politie Zeeland


---

O-5634-2005 Aanrijding in Kortgene
Op de Oost Westweg in Kortgene vond vrijdag om 12.13 uur een aanrijding plaats.
Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Borsele botste, door het natte wegdek en filevorming voor hem, tegen de achterzijde van een voor hem rijdende caravan, gekoppeld aan de auto van een 51-jarige man uit Langenfeld (D). De auto van de 21-jarige en de caravan raakten bij de aanrijding beschadigd.

W-5635-2005 Inbraak in schuurtje
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een schuurtje, behorend bij een woning in de Regentenlaan in Middelburg.
Uit het schuurtje werden een kinderfietsje en gereedschap weggenomen. De waarde is niet bekend.

W-5636-2005 Aanrijding in Koudekerke
Op de Rondweg in Koudekerke vond vrijdag om 11.00 uur een aanrijding plaats.
Een 69-jarige automobilist uit de gemeente Middelburg reed over de Rondweg, komende uit de richting van de Middelburgsestraat. De man keerde op de weg en liet hierbij een 61-jarige bestuurder uit Ekeren-Donk (B) niet voorgaan. Bij de aanrijding werden beide voertuigen beschadigd.

W-5637-2005 Aanrijding in Middelburg
Op de kruising Het Groene Woud / Zandstraat / Looierssingel / Langevielebuitenbrug in Middelburg kwamen vrijdag om 09.20 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Een 18-jarige Vlissingse automobiliste reed over Het Groene Woud, komende uit de richting van de Poelendaelesingel. Voor haar reed een 29-jarige man uit Fiefrange (L) die afremde voor het rode licht. De Vlissingse kon niet tijdig stoppen en er volgde een aanijding waarbij allebei de auto's beschadigd raakten.

O-5638-2005 Woninginbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Boswei in Stavenisse.
De toegang werd geforceerd en er werden enkele honderden euro's gestolen.

O-5639-2005 Bedrijfsinbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijfspand op de Eijkenweg in Heinkenszand.
De toegang werd geforceerd. Uit het pand werden o.a. een laptop, een beamer en een magnetron weggenomen. Ook werden kasten, kozijnen en deuren beschadigd. Zowel de waarde van de gestolen goederen als het schadebedrag zijn onbekend.

Z-5640-2005 Brommer in brand
In de Lange heerenstraat in Oostburg is vrijdag omstreeks 04.20 uur een brommer uitgebrand
De brommer bleek diezelfde avond gestolen te zijn. Waar de brommer precies gestolen is en de oorzaak van de brand zijn niet bekend.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.