Persberichten vrijdag 19 augustus

's-Hertogenbosch 19-08-2005

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN VOOR PLEGEN AUTOINBRAAK

s-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagmiddag op de Van de Does de Willeboissingel een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van een autoinbraak op de Vughterstraat. De verdachte had een tas uit de auto gestolen, middels het intikken van het portierraampje. Dit was door een getuige gezien. Dankzij het opgegeven signalement kon de verdachte, die zich schuil hield in de bosjes, even later worden aangehouden. In de tas zaten persoonlijke eigendommen van de 38-jarige eigenaresse uit Houten. De politie onderzoekt de zaak en de verdachte is in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR EERDER GEPLEEGDE DIEFSTAL

s-Hertogenbosch/Oss De politie heeft donderdagavond een 40-jarige Ossenaar aangehouden in de straat Achter de Tolbrug. De Ossenaar was verdachte van een eerder gepleegde diefstal op de Drijvershof in Oss. Daar zou de man in de nacht van 3 op 4 juli, samen met zijn 27-jarige Osse vriendin, twee solar-tuinlampen uit een tuin hebben gestolen. De waarde van de lampen was ongeveer 50 euro. De vriendin was in deze zaak al gehoord. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK IN OUDE GGD-GEBOUW

s-Hertogenbosch Op de Eekbrouwersweg heeft depolitie donderdagavond een 48-jarige Bosschenaar aangehouden voor een bedrijfsinbraak in het oude GGD-gebouw. De verdachte had aluminium buizen gestolen van ongeveer 4 meter lengte en deze achterop zijn fiets vastgebonden. De buizen blijken afkomstig van de GGD. De verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger. De politie onderzoekt de zaak en de verdachte is in verzekering gesteld.

ONDER INVLOED EN ZONDER GELDIG RIJBEWIJS ACHTER HET STUUR

s-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige Bossche automobilist op de Parklaan aangehouden. De verdachte had te veel alcohol gedronken en was onder invloed van softdrugs. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en pleegde hij twee verkeersovertredingen toen hij voor de politie wegvluchtte in de auto van zijn moeder. Hij negeerde tijdens zijn vlucht een eenrichtingsverkeersbord en reed door rood. Tegen de verdachte is twee maal proces-verbaal opgemaakt en hij krijgt twee bekeuringen voor de verkeersovertredingen die hij heeft begaan.

79-JARIGE VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING VOOR ZIEKENHUIS

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 79-jarige automobiliste uit Rosmalen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hervensebaan. De vrouw kwam uit de richting van de Zandzuigerstraat en liet een tegemoetkomende automobilist uit dezelfde plaats niet voorgaan toen zij linksaf de inrit naar het Carolusziekenhuis in wilde slaan. De vrouw klaagde over pijn in haar ribben. Zij is voor haar verwonding onderzocht in genoemd ziekenhuis.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft vanmiddag op locatie Achter het Stadhuis een 22-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw haalde prijskaartjes van kinderkleding en stopte de kleding vervolgens in haar tas. Dit werd door winkelpersoneel gezien, waarna zij werd aangesproken en aangehouden. De waarde van de gestolen kleding is niet bekend. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Uden - Een 60 jarige man uit Uden is op 19 augustus 2005 aangehouden ivm bedreiging van een 55 jarige man uit Uden omstreeks 00.55 uur op de Peperstraat te Uden.

VERDACHTE VAN STALKING AANGEHOUDEN

Uden - Een 41 jarige vrouw uit Veghel is op 18 augustus 2005 aangehouden ivm stalking van een 54 jarige man uit Veghel.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

Nuland - Donderdagmiddag troffen politiemensen in een schuurtje achter een woning aan de Veldstraat in Nuland een kleine hennepkwekerij aan. In het schuurtje werden 68 hennepplanten aangetroffen, 6 assimilatielampen en een afzuiginstallatie aangetroffen. Al deze spullen zijn in beslag genomen en tegen de 32-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING, VEROORZAKER DOORGEREDEN

Berghem - Donderdagmiddag is een 35-jarige vrouw uit Berghem bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw fietste, rond 16.45 uur over de Zevenbergseweg in Berghem, in de richting van het crossterrein. Over het fietspad kwam de vrouw een crossmotor tegemoet rijden. Deze laatste reed tegen het verkeer in. De crossmotor reed de vrouw aan, ter hoogte van de spoorlijn. Beiden kwam ten val. De motorrijder heeft zijn motor opgepakt en is direct weggereden. Hij liet de vrouw met een gebroken enkel achter. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie is op zoek naar de motorrijder.

KOP-STAART AANRIJDING MET LETSEL

Berghem Vanmiddag heeft op de Burgemeester van Erpstraat een kop-staart aanrijding plaatsgevonden, waarbij een 32-jarige Ossenaar gewond is geraakt. De aanleiding was dat een 46-jarige automobisliste uit Berghem met haar Mercedes stond voorgesorteerd tegen de middenas van de weg om linksaf te kunnen slaan naar Heurkens Zelfbouw. De 32-jarige Ossenaar zag te laat dat de Mercedes stil stond en botste met zijn Jeep tegen de achterkant van de Mercedes. De vrouw kon ter plaatse worden behandeld door het ambulancepersoneel, maar de Ossenaar moest overgebracht worden naar het ziekenhuis met mogelijk (nek)letsel. Van beide voertuigen is het kentekenbewijs in beslag genomen wegens de flinke schade die aan beide autos is ontstaan door de aanrijding, de Mercedes is vermoedelijk total-loss.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL GSM

Oss - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 40-jarige man uit Oss aangehouden. Op een terras aan de Heuvel nam hij een GSM telefoon van een 24-jarige plaatsgenoot weg. Tegen de 40-jarige Ossenaar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN OP DE BON

Oss - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond middernacht, is een 25-jarige man uit Ravenstein bekeurd. Hij was een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard in Oss binnengegaan, terwijl hem de toegang enige tijd geleden schriftelijk was ontzegd. Tegen de man is hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

TE VEEL GEDRONKEN

Oss - In de nacht van donderdag op vrijdag even na 02.00 uur, werd op de Rijksweg A59 onder Oss een 65-jarige man uit Duitsland bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

JONGEN GEWOND BIJ ONGEVAL

Wanroij - Donderdagmiddag is een 17-jarige tractorbestuurder uit Wanroij bij een aanrijding gewond geraakt. Op de kruising Molenstraat
- Peelstraat - Lindensteeg - Oosteind in Wanroij was de tractor, waarop de jongen reed in aanrijding gekomen met een bestelauto, bestuurd door een 40-jarige man uit Mill. Door de aanrijding kwam de tractor in een tuin van een woning terecht. De jonge bestuurder is met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Velp - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 35-jarige man uit Velp aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die nacht een 28-jarige vrouw uit die plaats met een mes bedreigd te hebben. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Anthonis - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 02.30 uur, werd op de Stevensbeekseweg in Sint Anthonis een 65-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.