Politie Limburg-Zuid

Grote hennepvangst

Maastricht 19-08-2005 - De politie van Maastricht heeft vrijdagmorgen een onverwachte vondst gedaan bij het doorzoeken van een woning aan de Coclerstraat in Maastricht.

De politie beschikte over informatie dat in het betreffende pand een hennepplantage in werking was. De informatie bleek juist, want zowel de eerste als de tweede etage was ingericht als hennepkwekerij met in totaal 432 planten, goed voor circa 8 kilo hennep.

De benodigde stroom bleek illegaal afgetapt. Toen de politie verder zocht trof ze in de kelder vier grote kisten aan met in plastic zakken verpakte gedroogde hennep (totaal gewicht van bijna 45 kilogram met een kiloprijs van 2.500)

Gezien de aangetroffen hoeveelheid berekent de politie het wederrechtelijk verkregen voordeel met terugwerkende kracht van één jaar. Ook de stroomleverancier zal de gestolen stroom over deze periode berekenen en terugvorderen.

Als verdachte werd de 46-jarige bewoonster aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.