Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/08/05)

OOSTERHOUT NB, 19 augustus 2005

Verwarde man aangehouden na ruzie in woning

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding dat er een man uit het raam van een woning in de Poolsestraat wilde springen. Ter plaatse bleek dat een 45-jarige man uit Waalwijk in de woning ruzie had gekregen met de 42-jarige bewoonster van het pand, haar 17-jarige dochter en haar 14-jarige zoon. De man zou daarbij de twee kinderen hebben geslagen en bedreigd en zou bovendien hebben gedreigd zelfmoord te plegen. Het 17-jarige meisje heeft aangifte van mishandeling gedaan tegen de man, waarop hij werd aangehouden door de politie. De man reageerde heel verward op de vragen van de politie. Ook bleek dat hij diverse medicijnen had geslikt. Daarop besloten de politiemensen de man naar een ziekenhuis te brengen, waar hij een nacht ter observatie is opgenomen.

Vrouw beroofd van fiets

GILZE: Donderdagavond 18 augustus omstreeks 22.40 uur is op de parallelrijbaan van de Alpenseweg een 15-jarig meisje uit Gilze beroofd van haar fiets. Het meisje werd plotseling van haar fiets getrapt, kwam ten val en zag een haar onbekende persoon er op haar fiets vandoor gaan in de richting van Alphen. Het betreft een felgroene zogenaamde Omafiets van het merk Batavus. De politie heeft aangifte opgenomen.

Man aangehouden na bedreiging

WERKENDAM: De politie hield donderdag 18 augustus omstreeks 22.50 uur in de Leemansstraat een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Finland aan, die kort daarvoor ruzie had gehad met een 32-jarige inwoner van Werkendam en hem daarbij had bedreigd met een koevoet. De Fin wilde vuil weggooien en liep daarvoor naar een afvalcontainer, die op het terrein stond van de inwoner van Werkendam. Die werd op zijn beurt plots geconfronteerd met de hem vreemde man en vroeg wat de man daar deed. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen, waarbij de Fin een koevoet ging halen en de inwoner van Werkendam ermee bedreigde. Die belde de politie en deed aangifte. De politie hield de Fin aan en nam hem mee naar het bureau voor verhoor. Na overleg met Justitie werd besloten dat de Fin een geldboete van EUR 150,- kreeg, die hij betaalde. Daarna is hij weer in vrijheid gesteld.

Zadels gestolen bij manege

RIJEN: Twee nog onbekende mannen hebben donderdag 18 augustus tussen 15.45 uur en 16.30 uur diverse zadels, hoofdstellen en dekjes gestolen uit de zadelkamer van een manage aan de Oosterhoutseweg. De twee waren met hun bestelauto het terrein opgereden en vertrokken korte tijd later weer. Toen personeel van de manege later in de zadelkamer kwam, werd de diefstal ontdekt.

Politie houdt winkeldief aan

WAALWIJK: Donderdag 18 augustus rond 17.30 uur heeft de politie in een schoenenwinkel in winkelcentrum De Els een 17-jarige inwoonster van Waalwijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een paar babyschoenen en een paar slippers weg te nemen. Ze bekende de diefstal en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 120,- opgelegd. Daarna is ze heengezonden.

Twee jongens aangehouden na baldadigheid

RIJEN: De politie hield donderdag 18 augustus zowel op de Mangrovelaan als op het Burgemeester Sweensplein een jongen aan voor baldadigheid. Op de Mangrovelaan betrapte de politie een 13-jarige jongen op het stoken van een vuurtje. De vader van de jongen kwam ter plaatse en de jongen moest de rotzooi opruimen. Hij wordt doorverwezen naar het Bureau Halt. Op het Burgemeester Sweensplein betrapte de politie een 11-jarige jongen die vuurwerk had afgestoken en vervolgens het luciferdoosje in brand stak. In dit geval nam de politie de jongen mee naar huis, waar een gesprek volgde met de ouders. Deze jongen kont in aanmerking voor de STOP-reactie. De jongens bleken de benodigde lucifers samen te hebben gekocht.

Politie houdt verkeerscontroles

TERHEIJDEN: De politie hield donderdag 18 augustus een gordelcontrole op de Zeggelaan en een roodlichtcontrole op de kruising van de Zeggelaan en de Nieuwe Bredasebaan. Niemand ging tijdens de controle in de fout.

OOSTERHOUT: Donderdag 18 augustus stond de politie met de radarcontroleapparatuur op drie locaties in Oosterhout. Op de Hoofseweg (maximumsnelheid 50 km/uur) controleerde de politie tussen 11.05 uur en 13.05 uur 688 passanten, van wie er 45 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur.
In de St. Antoniusstraat (maximumsnelheid 50 km/uur) reden tussen 13.25 uur en 15.25 uur 44 van de 1697 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 66 km/uur.
Op de Burgemeester Holtroplaan controleerde de politie tussen 15.40 uur en 17.10 uur 408 passanten, van wie er 20 in de fout gingen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 68 km/uur.

Inbraken

WAALWIJK: Donderdag 18 augustus is omstreeks 19.30 uur ingebroken in een autobedrijf aan de Havenweg. Een raam van een rolluik bleek te zijn geforceerd, waarna het rolluik geopend kon worden. Uit het bedrijfspand werd een auto weggenomen. De politie heeft deze auto, een blauwe Ford Focus met het kenteken XZ-NZ-55, inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. Bovendien stelt de politie een onderzoek in naar de bedrijfsinbraak.
Vrijdag 19 augustus bleek bovendien dat er was ingebroken in een autobedrijf aan de Tweede Zeine. Het raam van het kantoor bleek te zijn geopend, waarna het pand werd betreden. Uit het kantoor werd vervolgens een kassalade weggenomen. De kassalade is vrijdagochtend vroeg in een groenstrook op de Blyde Incomstelaan weer aangetroffen. Het briefgeld bleek eruit weg te zijn genomen.
Verder bleek vrijdagochtend dat een autoschadebedrijf aan de Eerste Zeine ongewenst bezoek had gekregen. Er bleek een ruit van het kantoor te zijn ingeslagen, waarna een klein geldbedrag werd weggenomen. Ook bleek vrijdagochtend dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Professor Minckelersweg. Er was een ruit ingegooid van de voordeur van het pand, maar het lijkt erop dat er niks is weggenomen.

OOSTERHOUT: De politie kreeg in de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus omstreeks 04.50 uur de melding dat er werd ingebroken in een school aan de Krijtenberg. Een getuige meldde dat de inbrekers, twee mannen, waren weggelopen in de richting van de Burg. Van Oerslaan. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in, maar trof de twee mannen niet aan. Wel zag de politie een auto met hoge snelheid wegrijden. De twee inzittenden van dit voertuig voldeden aan het opgegeven signalement. De politie stelt aan de hand van het kenteken van dit voertuig een nader onderzoek in. Uit de school bleken twee computers te zijn weggenomen.

MOLENSCHOT: Tussen donderdag 18 augustus 20.30 uur en vrijdag 19 augustus 09.15 uur is ingebroken in de kantine van een camping aan de Miolenschotsebaan. Er bleek een raam te zijn opengebroken. De buit bestond onder andere uit geld en flessen sterke drank. Ook liet de inbreker de deur van de koelcel openstaan, waardoor diverse etenswaren zijn bedorven.

Vrouw gewond na aanrijding

WAALWIJK: Vrijdag 19 augustus omstreeks 14.00 uur vond op de kruising van de Midden-Brabantweg en de Taxandriaweg een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto. De bestuurster van de personenauto, een 25-jarige vrouw uit Hoofddorp raakte gewond toen zij van achter werd aangereden door de vrachtwagenchauffeur, een 49-jarige man uit Daarlerveen. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Waalwijk.

Auteur: Leonie van Ooijen