Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 19 augustus 2005

Alkmaar 19-08-2005 - 16.00 uur

Hoofdverdachte op moord Hoornse uitbater aangehouden

Hoorn, vrijdag 19 augustus 2005.

Vanochtend om 07.00 uur heeft de politie in een woning aan de Groef in Hoorn een 20-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de schutter te zijn in de moord op een 39-jarige uitbater van café Harem in Hoorn. Op zondag 19 juni omstreeks 05.10 uur werd op het Koepoortsplein het slachtoffer doodgeschoten. Eerder is in deze zaak een 19-jarige man uit Vlissingen aangehouden. Deze verdachte zit sinds 25 juli in voorarrest De hoofdverdachte was tot op heden voortvluchtig, wel was zijn naam bekend bij de politie.

Op de bewuste dag probeerden twee mannen toegang te krijgen tot café Harem aan het Nieuwland. De toegang werd hen geweigerd, waarna er een woordenwisseling plaatsvond op het Koepoortsplein. Bij deze woordenwisseling trok een van de bezoekers een vuurwapen en schoot hiermee op de kroegbaas. Het slachtoffer wist juist nog zijn café te bereiken. Hier zakte hij in elkaar. Ondanks reanimatiepogingen van de politie overleed hij korte tijd later ter plaatse.

Maandag wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Getuige gezocht van aanrijding

Hoorn, donderdag 18 augustus 2005.

Op de Westerdijk heeft rond 14.25 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een 17-jarige bromfietser uit Hoorn. De automobilist en bromfietser kwamen uit de richting van Hoorn en reden op de zelfde rijbaan. De auto haalde de bromfietser in, sneed vervolgens af en veroorzaakte daardoor een aanrijding. De bromfietser kwam te vallen. De auto ging ervan door. De jongen liep door de val verwondingen op aan zijn been en kaak. Hij is vervoerd naar het Westfries Gasthuis. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval. Daarnaast roept de politie de autobestuurder op zich te melden. De auto betreft een donkerkleurige Fiat Stilo. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief).

Hennepplantage op zolder

Alkmaar, donderdag 18 augustus 2005.

Een 61-jarige man uit Alkmaar is aangehouden in een woning rond 15.00 uur. De man hield op zijn zolder een hennepplantage met ruim 50 planten. De planten en bijbehorende apparaten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De man krijgt een proces-verbaal.

Man mist geld door wisseltruc

Bergen, vrijdag 18 augustus 2005.

Een 72-jarige man uit Bergen is door een wisseltruc geld afhandig gemaakt. Dit gebeurde rond 14.55 uur op de Breelaan, nadat hij geld had gepind bij een bankautomaat. Hij werd, nadat hij had gepind, door een hem onbekende man aangesproken. Die vroeg om geld voor de telefoon en wilde een muntstuk inwisselen voor kleinere munten. Toen het slachtoffer zijn portemonnee trok om gehoor te geven aan het verzoek van de man, leidde de man zijn slachtoffer dusdanig af, waarbij hij een aantal bankbiljetten wist te ontvreemden. De man is 30 tot 35 jaar oud, is ongeveer 1.80 meter lang, ziet er verzorgd uit, heeft een stevig postuur, zwart achterover gekamd haar, heeft een getinte huidskleur, spreekt slecht Nederlands en hinkt wat met zijn rechterbeen. De politie heeft in de omgeving van Heiloo en Castricum soortgelijke aangiftes opgenomen in de afgelopen drie weken. Het betreft een man die argeloze slachtoffers zoekt om geld afhandig te maken door een wisseltruc. Dit bericht kan dan ook als een waarschuwing worden opgevat.

Drankrijders

Alkmaar, donderdag 18 augustus 2005.

Een 41-jarige man uit Heerhugowaard is aangehouden rond 18.30 uur op de Huiswaarderweg. De man blies 870 ug/l, dat is bijna viermaal de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Hoorn, donderdag 18 augustus 2005.

Een 60-jarige man is aangehouden rond 20.10 uur op de Lambert Melisweg. Hij blies 975 ug/l. Een getuige had gezien dat de man dronken zijn wagen instapte en heeft vervolgens een parkeercontroleur gewaarschuwd. Toen de man wilde wegrijden is de getuige voor de auto gesprongen om de man te beletten weg te rijden. Zijn autosleutels zijn hem door de controleur afgenomen, waarna de politie is gebeld. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Den Helder, vrijdag 19 augustus 2005.

Een 48-jarige autobestuurder uit Den Helder is aangehouden op de Prins Hendriklaan rond 02.30 uur. De man had gedronken en blies 575 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). Hij moet zijn rijbewijs inleveren en kan een dagvaarding tegemoet zien.

Boetes voor bootbestuurders

Broek op Langedijk, donderdag 18 augustus 2005.

Drie mannen uit Zuid-Scharwoud, in de leeftijd van 17, 18 en 22 jaar, hebben een bekeuring gekregen voor het varen met een snelle motorboot zonder vaarbewijs. Dat gebeurde rond 21.40 uur op het water aan de Oosterdel.

Man bedreigt huisgenoot met mes

Alkmaar, donderdag 18 augustus 2005.

Een 34-jarige man is aangehouden rond 22.20 op de van der Woudestraat. De man had daarvoor een huisgenoot met een mes bedreigd en ook daadwerkelijk steekbewegingen gemaakt. Het 36-jarige slachtoffer kon zich weren door een deken tussen hem en de dader te houden. Hij is daardoor niet gewond geraakt. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man mishandelt vrouw

Hoorn, donderdag 18 augustus 2005.

Een 39-jarige man is aangehouden rond 22.00 uur in de woning van zijn ex-partner. Hij wordt ervan verdacht de 55-jarige vrouw uit Hoorn te hebben mishandeld. Hij is zelf zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Diefstal uit woning

Hoorn, donderdag 18 augustus 2005,

Uit een woning aan de Watersnip zijn tussen 13.30 en 23.00 uur een aantal goederen gestolen. De indringer is via een openstaand Veluxraam op een bovenverdieping naar binnen gedrongen. Gestolen zijn onder meer geluidsapparatuur van het merk Philips, een MP3-speler en vijftig DVD-discs.

Fiat Uno in trek bij autodieven

Heerhugowaard, donderdag 18 augustus 2005.

Tussen 16.30 en 21.30 uur is er vanaf het Stationsplein een rode personenauto van het merk Fiat, type Uno en voorzien van het kenteken HL-LV-18 gestolen. De auto heeft een dagwaarde van 1250 euro.

Eenzelfde diefstal vond er tussen 09.00 en 22.15 uur plaats bij station in Alkmaar Noord, op de parkeerplaats aan de Drechterwaard. Daar ging het eveneens om een rode Fiat Uno voorzien van het kenteken DV-BR-73. Deze auto heeft een geschatte dagwaarde van 2000 euro.

Aanhouding na vechtpartij

Hoorn, vrijdag 19 augustus 2005.

De politie stelt een onderzoek in na een vechtpartij op het Betje Wolffplein waarbij enkele mensen betrokken waren. Het zou gaan om een ruzie in de relationele sfeer. Een 44-jarige man uit Hoorn werd bedreigd met een mes en kreeg een schop tegen zijn mond waardoor hij een bloedende lip opliep. Een 51-jarige man uit Hoorn werd als verdachte door de politie aangehouden en ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.

Potloodventer actief, politie zoekt getuigen

Den Helder, vrijdag 19 augustus 2005.

Afgelopen woensdag, 17 augustus 2005, omstreeks 21.50 uur is een kleuter op een recreatieterrein aan de Zanddijk geconfronteerd met een potloodventer. De man liet van dichtbij zijn geslachtsdeel aan het jongetje zien. De politie heeft vorig jaar in de zomer en ook dit jaar al een paar meldingen binnen gekregen en is op zoek naar de verdachte. Hij opereert in de regel in de buurt van campings en bungalowparken in Julianadorp. Het gaat om een blanke man tussen de 50 en 60 jaar oud, hij is ongeveer 1,70 meter lang en heeft grijs haar. Hij draagt geen snor of baard en was woensdag gekleed in een blauwe korte broek en een wit T-shirt met opdruk. Hij droeg donkere sandalen en verplaatste zich op een donkere mountainbike.

Indien u inlichtingen over deze zaak kunt geven wordt u verzocht te bellen met de zedenpolitie in Den Helder via: 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

Heiloo en Limmen, vrijdag 19 augustus 2005.

Op de kruising Kennemerstraatweg en Visweg heeft de politie een verkeerscontrole gehouden tussen 08.10 uur en 09.00 uur. Twintig verkeersdeelnemers hebben zich niet aan de daar geldende gesloten verklaring gehouden en kregen daarvoor een bekeuring.