Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 19 augustus

BREDA, 19 augustus 2005

Politie houdt verdachte aan na overval in Valkenberg park BREDA: Op vrijdag 19 augustus is in het Valkenberg park een 65-jarige man overvallen.
De man liep vanaf het Stationsplein in de richting van het centrum. Twee mannen die hem tegemoet kwamen lopen, spraken hem aan, eisten geld en duwden de man omver. De overvallers namen de man een tas met kleding en gereedschap af. Ook doorzochten ze zijn kleding en bedreigden hem. Daarna maakten ze zich uit de voeten. De politie ging na de melding aan de hand van het opgegeven signalement op zoek naar de verdachten. In de Boschstraat troffen de politiemensen een man aan die voldeed aan het signalement. De man wilde bij het zien van de politie een jas weggooien. Het slachtoffer herkende zijn jas, waarna de verdachte werd aangehouden. De 36-jarige verdachte uit Breda is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Politie houdt veelpleger aan
ULVENHOUT: Op vrijdagochtend 19 augustus kreeg de politie een melding van een autodiefstal. De melder zag hoe een man op de Chaamseweg een auto probeerde te starten zonder daarbij een sleutel te gebruiken. De politie trof de man in de auto aan. Hij was niet in het bezit van een kentekenbewijs van de auto en hij had geen legitimatiebewijs bij zich. Omdat de man niet kon aantonen dat het voertuig van hem was, hield de politie hem aan. De auto bleek bij navraag diezelfde nacht gestolen te zijn op de Ginnekenweg in Breda. De 26-jarige verdachte uit Breda bleek een veelpleger te zijn. Hij is in verzekering gesteld

Politie houdt Bredanaar aan wegens mishandeling
BREDA: De politie hield donderdagmiddag 18 augustus omstreeks 18.00 uur een man aan op verdenking van mishandeling. De 33-jarige man uit Breda had op woensdagavond 17 augustus in de Lunetstraat een 43-jarige vrouw uit Breda ernstig bedreigd en mishandeld. Oorzaak hiervan was een ruzie in de relationele sfeer. De vrouw deed aangifte van het gebeuren en de politie hield de man aan. Hij bleek in bezit te zijn van verdovende middelen, vermoedelijk heroïne. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt winkeldieven aan na achtervolging
BREDA: De politie heeft op donderdag 18 augustus twee mannen aangehouden wegens winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel van een winkel in de Karrestraat had de mannen eerder in de winkel herkend als winkeldieven. Dezelfde mannen hadden een week eerder, zo was te zien op videobeelden, een grote hoeveelheid kleding gestolen. De mannen liepen de winkel uit en de beveiligingmedewerker ging er achteraan. Op een gegeven moment kregen de winkeldieven in de gaten dat ze gevolgd werden en zetten het op een lopen. Het beveiligingspersoneel sprak surveillerende politiemensen aan. De mannen namen beiden een andere route en zijn op de Ginnekenweg en in de Keizerstraat aangehouden. Ze waren in bezit van geprepareerde tassen en hadden in totaal voor EUR 1260,- aan kleding gestolen. De verdachten, beiden 35 jaar oud en afkomstig uit Delft en Rotterdam, zijn in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan wegens wapenbezit
BREDA: De politie hield op donderdagavond 18 augustus in de Rijnstraat een man aan wegens wapenbezit. De politie had een tip gekregen dat de man in bezit zou zijn van een vuurwapen. De politie ging naar zijn woning voor een huiszoeking. De 36-jarige man gaf het pistool bij navraag door de politie meteen af en is aangehouden. Ook bleek de man in bezit te zijn van scherpe patronen. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt drie mannen aan tijdens controle coffeeshop ETTEN-LEUR: De politie hield tijdens een controle van een coffeeshop aan de Wilhelminalaan drie personen aan, die zich niet konden legitimeren. De politie heeft de mannen, inwoners van Etten-Leur van respectievelijk 22, 21 en 18 jaar oud, meegenomen naar het politiebureau en na verhoor weer in vrijheid gesteld. De mannen kregen een bekeuring.

Winkeldieven aangehouden
BREDA: De politie hield op donderdagmiddag 18 augustus een 30-jarige man uit Polen aan wegens winkeldiefstal. De man rekende in een winkel aan de Haagdijk slechts een deel van zijn boodschappen af. Na het passeren van de kassa is de man aangehouden door een
beveiligingsmedewerker. Hij had een fust bier in zijn rugzak die hij niet had afgerekend. De man is overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek de man nog twee vonnissen te hebben openstaan van in totaal EUR 255,- boete of vijf dagen celstraf. Hij is in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op wegens winkeldiefstal.

BREDA: Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Kruisvoort hield op donderdagmiddag 18 augustus een man aan wegens winkeldiefstal. De 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats liep zonder te betalen met twee cds de winkel uit. Beveiligingspersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Politie controleert op snelheid
PRINSENBEEK: De politie hield op donderdag 18 augustus een snelheidscontrole op de Schutsestraat. Tussen 08.35 uur en 12.00 uur zijn er 1046 passanten gecontroleerd. 250 passanten waren in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 94 km/u. Ook is tijdens deze controle een bestuurder bekeurd wegens het geven van lichtsignalen. Een andere bestuurder is bekeurd voor het inhalen over een doorgetrokken streep.

ZUNDERT: Op vrijdag 19 augustus hield de politie een snelheidscontrole aan de Ettensebaan. Tussen 09.00 uur en 12.00 uur zijn 172 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 14 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 109 km/u.

ETTEN-LEUR: Op vrijdag 19 augustus zijn tussen 09.00 uur en 12.00 uur 387 automobilisten gecontroleerd op de Sander. 57 bestuurders waren in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 77 km/u.

Eén aanhouding tijdens horecanacht
BREDA: Ondanks de drukte in de binnenstad is de afgelopen horecanacht rustig verlopen. Omstreeks 01.00 uur is er in het Valkenberg park een 29-jarige man uit Veenhuizen aangehouden wegens drugsbezit. De man was in het bezit van twee bolletjes cocaïne. De politie nam de drugs in beslag. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.
Verder zijn er tijdens de horecanacht vijf bekeuringen uitgeschreven. Twee personen zijn bekeurd voor wild plassen, er is één bekeuring uitgeschreven wegens fout parkeren, één bestuurder is bekeurd voor rijden in een verboden richting en één persoon is bekeurd voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs

Politie neemt aangifte op van brandstichting
BREDA: Op donderdagavond 18 augustus is er brand gesticht in de bosjes voor een woning aan het Bruine Zandoogje. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Omwonenden hebben het vuur weten te blussen. Van het betreffende pand is een raam vernield. Ook is er brandschade aan de gevel. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie krijgt melding van schennispleger
PRINSENBEEK: De politie kreeg op donderdag 18 augustus een melding over een schennispleger. De dochter van de melder was met vriendinnetjes aan het spelen op de speelweide aan de Prinsenboschlaan toen er een man uit de bosjes kwam lopen. De man toonde zijn geslachtsdeel. De politie heeft de buurt afgezocht, maar niemand aangetroffen.

Politie houdt man aan wegens rijden onder invloed
RIJSBERGEN: In de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus hield de politie een automobilist staande. De politie nam de bestuurder een blaastest af, waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 280 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De 54-jarige man uit Rijsbergen kreeg een bekeuring en een rijverbod van 1 uur.

Inbrekers nemen vloerkluis mee
BREDA: In de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus is er ingebroken in een caravan aan het Hazepad. De daders braken de deur open. De inbrekers namen onder andere een kluis mee die bevestigd was aan de vloer. De daders zaagden de kluis uit de vloer en namen m mee. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden.

Politie neemt aangifte op van inbraak in winkel
BREDA: In de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus is er ingebroken in een winkelpand in de Sint Janstraat. Onbekenden gooiden met een baksteen een ruit in en namen uit de etalage een aantal sierraden weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt inbraak in school
BREDA: In de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus is ingebroken in een schoolgebouw aan de Paul Windhausenweg. Doordat er werkzaamheden worden verricht aan het pand konden de daders via een steiger ter hoogte van de eerste verdieping van het pand komen. Hier hebben ze een raam ingegooid. Binnen hebben de inbrekers verschillende deuren geforceerd en een tweetal ramen ingetrapt. Wat er is ontvreemd, is nog niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Politie neemt aangifte op van auto-inbraken
ZEVENBERGEN: In de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus is ingebroken in drie personenwagens. Van een auto die geparkeerd stond op het Nassauplein is het slot van het portier geforceerd. Vervolgens hebben onbekenden de autoradio ontvreemd. Aan de Watermolen is in dezelfde nacht ingebroken in een personenauto. De daders verwijderden het slot uit het portier van de auto en namen onder andere een carkit mee.
Op de Amer is het slot van het portier van een personenauto geforceerd. Uit deze auto is een autoradio ontvreemd.
De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden.

Politie krijgt melding van aanranding
BREDA: In de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus omstreeks 01.30 uur is op de Beverweg een vrouw (leeftijd en woonplaats nog onbekend red.) aangerand. De vrouw fietste over de Beverweg toen er een man naast haar kwam fietsen en haar in het kruis greep en aan haar borsten kwam. De vrouw zwaaide met haar armen. De aanrander schrok hier kennelijk van en fietste hard weg.

Auteur: Inge Rijgersberg