PERSBERICHT - 2005-08-19

Continental laat passagiers inchecken via internet

Continental Airlines (NYSE: CAL) heeft de mogelijkheid om online in te checken aan de Continental website toegevoegd. De functionaliteit is bestemd voor passagiers met een eTicket, vertrekkend vanuit Nederland, Duitsland, Zweden en Israël. On-line check-in is van toepassing op zowel internationale als binnenlandse vluchten in de VS.

De nieuwe service maakt het voor de passagiers mogelijk om thuis of op kantoor voor een vlucht in te checken en een instapkaart uit te printen, waarmee zij zich op de luchthaven direct richting de paspoort controle kunnen begeven.

Deze service is een belangrijke toevoeging aan ons toonaangevende product, zoals wij dat aanbieden op continental.com aldus Jim Summerford, Vice President Europe, Middle East en India. De passagier heeft hiermee nog meer controle over zijn eigen reis. Wij zien het als een logische uitbreiding van ons product.
Internet check-in kan gebruikt worden door passagiers met handbagage of check-in bagage tussen 24 uur en 60 minuten voor vertrek van de vlucht. Passagiers kunnen tijdens het inchecken via continental.com onder andere zelf hun stoeltoewijzing veranderen, door middel van een interactief stoelen overzicht, of bijvoorbeeld hun OnePass frequent flyer nummer toevoegen of veranderen.

Gebruiksaanwijzing
Om check-in online te gebruiken, ga naar continental.com en selecteer Travel Center en Flight Check-in. Passagiers kunnen hun instapkaart dan direct uitprinten (op gewoon papier). Wanneer de passagier geen printer heeft, kan de instapkaart ook gefaxt worden, door simpelweg tijdens de incheck procedure de Request Faxoptie te kiezen.

Bagage
Om de check-in van bagage zo goed mogelijk te laten verlopen, kunnen passagiers hun bagage bij de EliteAccess check-in balie afgeven. Bij deze balie staat continental.com bag drop duidelijk aangegeven.

Over Continental
Continental Airlines (continental.com) is de zesde grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld met meer dan 3.100 dagelijkse vluchten naar 148 bestemmingen in de Verenigde Staten en naar 131 internationale bestemmingen meer dan welke andere luchtvaartmaatschappij ook. Via de partners van de SkyTeam Alliantie (waaronder KLM) kan naar nog eens bijna 400 bestemmingen worden gevlogen. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 24 steden in 13 landen, waarvandaan wekelijks 259 vluchten naar Continentals hubs New York/Newark, Houston en Cleveland worden uitgevoerd, met doorverbindingen naar steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Vanaf Amsterdam verzorgt Continental non-stop vluchten naar New York/Newark (twee keer per dag) en Houston (10 keer per week). Bij Continental zijn 41.000 mensen werkzaam. Er worden jaarlijks circa 56 miljoen passagiers door de airline vervoerd. Continental valt regelmatig in de prijzen en wordt geprezen om zowel het product als de bedrijfscultuur. Zo werd de airline voor het tweede opeenvolgende jaar door FORTUNE magazine uitgeroepen tot Most Admired Global Airline op de lijst van Most Admired Global Companies in 2005. Daarnaast heeft Continental wederom belangrijke prijzen gewonnen tijdens de OAG Airline of the Year Awards 2005, waaronder Airline of the Year, Best Airline Based in North America en Best Executive/Business Class.