Gemeente Sluis

Gemeente Sluis werkt niet mee aan internetgemeentegids.nl

PERSBERICHT - 19 augustus 2005

Uit reacties van enkele ondernemers is gebleken dat het bedrijf Internetgemeentegids B.V. uit Groningen advertenties en betaalde naamsvermeldingen werft voor de website internetgemeentegids.nl. Gesuggereerd wordt dat dit gebeurt in opdracht van de gemeente Sluis.

Burgemeester en wethouders wijzen er nadrukkelijk op dat dit niet het geval is. Met Internetgemeentegids B.V. bestaat geen enkele vorm van samenwerking. Het college heeft het bedrijf dan ook uitdrukkelijk verzocht op geen enkele wijze nog te melden of te suggereren dat zij haar commerciële activiteiten verricht in opdracht van of in samenwerking met de gemeente Sluis.

De gemeente is zeer zorgvuldig in de selectie van bedrijven waarmee wordt samengewerkt voor de realisatie van gemeentelijke uitingen. De gemeente werkt op dit moment samen met FMR Producties uit Den Helder voor de realisatie van de gemeentegids. Vanaf 19 september werft ETT Media uit Groningen advertenties voor de Begrotingskrant van de gemeente.

De gemeente adviseert burgers en ondernemers die worden benaderd met vergelijkbare verzoeken altijd te vragen naar een schriftelijke bevestiging van de opdracht of een aanbevelingsbrief van de gemeente. Ieder bedrijf dat een opdracht krijgt van de gemeente ontvangt zon brief die is ondertekend door het college van burgemeester en wethouders. De gemeente raadt ondernemers af mee te werken aan dergelijke commerciële initiatieven die niet door de gemeente worden ondersteund.

Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met team Voorlichting, tel. 0117 - 457 123.

---

Voor nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis, Voorlichting, tel. 0117 - 457 123