Winnaars 8e lichting Essent Awards

29.06.2005 / 12:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

PERSBERICHT

WINNAARS 8E LICHTING ESSENT AWARDS
zZz, 2nd Place Driver, Born, Mala Vita en Pete Philly & Perquisite op Lowlands 2005

Energiebedrijf Essent presenteert op Lowlands 2005 de 8e lichting Essent Award winnaars: zZz, 2nd Place Driver, Born, Mala Vita en Pete Philly & Perquisite. Elk van deze vijf veelbelovende acts krijgt de unieke kans om zich op dit toonaangevende festival in de kijker te spelen en ontvangt ook nog eens een promotiebudget van maar liefst 5.000 euro en veel media-aandacht.

Het Amsterdamse duo zZz is een revelatie in de Nederlandse popmuziek. Op hun debuutplaat Sounds Of zZz laten Daan Schinkel en Björn Ottenheim een geheel nieuw geluid horen. Hun vunzige en opzwepende orgelrock is sensationeel. 2nd Place Driver debuteerde in het voorjaar met het dynamische album ...1. Vier man op oorlogspad die pop/rock combineren met elektronica, samples en beats. Een band die live met onuitputtelijke energie over het publiek heen walst. Born debuteert 22 augustus met zijn solo album At The End Of The Day. Samen met zijn band heeft hij elf pareltjes van zijn hand opgenomen, die het gebied tussen pop en rock bestrijken. Songmateriaal dat zich moeiteloos in je achterhoofd nestelt om daar door te groeien. Zoals ook die ene stem. Mala Vita is een wereldband. Letterlijk en figuurlijk. Met hun debuut Manifiesta laten ze een mix horen van ska, punk, rumba en reggae, geïnspireerd door Franse chansons, muziekklanken uit Cuba en nog veel meer.Rapper Pete Philly en producer Perquisite zijn de scheppers van het briljante hiphopalbum Mindstate. Dit kleine meesterwerkje, uitgekomen in het voorjaar, gaat verder dan hiphop richting soul, grooves en jazz.

Tijdens Noorderslag 2002 maakte de vakkundige jury - vertegenwoordigers van Conamus, Double 2, Idol Media, Agents After All en het Nationaal Pop Instituut - de eerste lichting Essent Award bekend. Ruim vier jaar later is Essent Awards uitgegroeid tot een belangrijke speler in het vaderlandse popcircuit. Mede door de publicitaire en financiële ondersteuning van Essent hebben talentvolle bands als Di-rect, The Sheer, Raymzter en Ali B het laatste duwtje gekregen op weg naar de top.

Alle relevante informatie over Essent Award winnaars (bios, interviews, concertagenda, etc) is te lezen op www.essentawards.nl. De website geeft verder uitvoerige informatie over het hoe en wat van Essent Awards.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2005, 19 20 21 augustus, Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen
www.lowlands.nl.

Ticketprijzen: E 115 ,- (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten) of combiticket E 133 ,- (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2005 met uitzondering van donderdag 18 augustus). Camper Camping-ticket: E 25 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max. 30 m2, max.lengte 6m, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt en tot zaterdag 6 augustus 2005.

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVVs en GWKs, 0900-300.1250 (E 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen.