Introductie van de eerste Instant Ringtone Machine op Lowlands

Muzieklab brabant

The Ringtone Society introduceert tijdens het Lowlands festival (19-21 augustus) het eerste prototype van de Instant Ringtone Machine. Daarmee kunnen bezoekers met materiaal van hun favoriete band, een eigen en strikt persoonlijke Ringtone maken. In de Instant Ringtone Machine zitten honderden samples van bands die op Lowlands optreden. Gebruikmakend van deze samples kan iedere Lowlands bezoeker zijn unieke Ringtone samenstellen en deze direct op de eigen telefoon plaatsen.

Ringtones zijn big business, en de behoefte aan nieuwe en vooral persoonlijke ringtones wordt steeds groter. De Instant Ringtone Machine speelt in op deze behoefte. Door diverse bands die op Lowlands optreden zijn 'sample banks' gemaakt. Hierin zitten tientallen samples die als een soort lego-blokjes op elkaar gestapeld kunnen worden. De machine mixt de gekozen samples tot één ringtone die direct op de eigen mobiele telefoon kan worden overgezet.
Met de sample bank van elke band is het mogelijk om duizenden verschillende ringtones te creëren: het resultaat is dat iedere fan zijn eigen fan-tone kan maken.

The Ringtone Society is opgericht om de artistieke ontwikkeling van de ringtone te stimuleren. De Instant Ringtone Machine biedt muzikanten weer nieuwe manieren om de ontwikkeling van muzikaal interessante ringtones een extra impuls te geven.

The Ringtone Society is een niet commercieel initiatief van Submarine Channel en Muzieklab Brabant. Meer dan 50 muzikanten hebben inmiddels unieke ringtones gemaakt die via www.ringtonesociety.com worden verspreid.
Na Lowlands wordt de Instant Ringtone Machine ook ingezet op andere festivals. Een speciale versie die zal worden geplaatst in cafés en bij de snackbar is in ontwikkeling.