Rock the Boat met oa Junkie XL tijdens SAIL bijna uitverkocht

Booij, klusman en van bruggen

Rock the Boat met o.a. Junkie XL tijdens SAIL bijna uitverkocht SAIL 2005 is vandaag begonnen met de spectaculaire SAIL IN. De komende vijf dagen ligt het IJ in Amsterdam bomvol prachtige schepen en scheepjes. Maar ook op de wal is genoeg te doen. Vrijdag 19 augustus organiseren de Provincie Noord-Holland en het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam in nachtclub Panama Rock the Boat; een nautisch festival met demonstraties, talkshows, films, games en muziek van onder meer Junkie XL (voor het eerst sinds een jaar live in Nederland), Abrandis!, The Sheer en Lange Frans & Baas B. De laatste 50 kaarten worden vandaag en morgen vergeven.

Rock the Boat wordt georganiseerd door de Provincie Noord-Holland in samenwerking met het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam om meer bekendheid te geven aan de arbeidsmogelijkheden in de maritieme sector. Dat gaat van diepzeelassen en olieboren in de Noordzee tot kraanbesturen en jetski.s maken. Meer informatie over de verschillende maritieme sectoren op www.rocktheboat.nu.

Rock the Boat in Club Panama op vrijdag 19 augustus 2005 van 14:30 tot 20:00 uur - biedt naast muziek nog veel meer. Onder leiding van BNN.ers Sophie Hilbrand en Pim Veth zijn er talkshows over de Offshore, Jachtbouw en de Haven. Je kan er (nautische) X-box games spelen, films over de haven kijken en luisteren naar cabaretiers die hun ongezouten commentaar geven op werken op het water.
Bovendien zijn er breakdance acts, dj.s, vj.s, demonstraties en nog veel meer.

Er kunnen zo.n 750 bezoekers terecht op Rock the Boat en de meesten daarvan hebben hun kaarten reeds gewonnen in een quiz op www.rocktheboat.nu. De laatste 50 kaarten worden vandaag en morgen nog vergeven via kaartenacties op radio, in kranten en tijdschriften en op jongerensites.

Rock the Boat is overigens niet het enige evenement dat de Provincie Noord-Holland heeft georganiseerd voor jongeren tijdens Sail. Morgen worden aan boord van VOC-schip Prins Willem de prijzen uitgereikt voor de snelste boten die deel hebben genomen aan de Race2Sail. Deze race duurt van 4 tot 17 augustus en voert 65 jongeren op negen boten vanuit heel Noord-Holland van Noorwegen naar het IJ. Daarnaast is er op zaterdag 20 augustus de Vette Vletten Finale. Leerlingen van 10 VMBO-scholen uit de hele provincie hebben de afgelopen maanden zelf zeilboten (lelievletten) gebouwd. De officiële keuring vindt plaats op Sail en direct daarna wordt er een spectaculaire wedstrijd gehouden.


Noot voor de redactie,