TROS

Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 18-08-2005

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending: vrijdag 19 augustus
Nederland 2, 17.58 uur

DUBBELPORTRET HEDY D'ANCONA EN AAD VELDHOEN
IN TWEEVANDAAG

Vrijdag 19 augustus is in TWEEVANDAAG het derde dubbelportret te zien dat verslaggever Caroline van den Heuvel heeft gemaakt van mensen die hun sporen in het leven verdiend hebben of aan het verdienen zijn. De twee gasten zijn op een bepaalde manier aan elkaar verwant: via het bloed, het bed of het werk.

In deze uitzending zijn kunstenaar Aad Veldhoen en oud-minister Hedy d'Ancona te zien. Ze zijn 8,5 jaar samen en praten in TWEEVANDAAG over beminnen, passie en de dood. Veldhoen werd vorig jaar getroffen door een beroerte. Omdat hij zo bang is voor de dood, heeft hij geen seconde gedacht te zullen sterven. In tegenstelling tot Hedy die dat wel had gedacht. Veldhoen: "Mijn grootste angst was de gedachte hoe je uit zo'n attack komt. Dat maakt je onzeker." Door de hersenbeschadiging is zijn rechterkant uitgevallen, hij schildert nu alles met links. Hedy: "Dit is het bewijs dat creativiteit niet in je handen zit, maar in je hoofd."

Verder een reportage over de opkomst van vakantiehuisjes met Nederlandse eigenaars in Tsjechië. De lokale bevolking is daar niet altijd blij mee...

Presentatie: Ferdinand Fransen

Zie ook: www.tweevandaag.nl

(Onderwerpen onder voorbehoud)