Tilburgse Frans Bauer in nieuwe Talpa-show

Mallens en markhorst

Persbericht 19 augustus 2005

TILBURGSE FRANS BAUER IN NIEUWE TALPA-SHOW

Oisterwijk - In de allereerste uitzending van het nieuwe Talpa-programma In de huid van...op vrijdag 19 augustus treedt de Tilburgse zanger Jurgen Jonkers op als Frans Bauer. Niet alleen qua uiterlijk vertoont Jurgen opvallend veel gelijkenis, ook zijn stemgeluid is nagenoeg identiek. In de show neemt hij het op tegen onder andere Robbie Williams en Aretha Franklin. Een winnaar wordt door de vakjury gekozen en mag rechtstreeks door naar de finale. Kijkers thuis kunnen via SMS een tweede winnaar aanwijzen, die ook doorgaat naar de eindronde. Voor Jurgen Jonkers zijn de verwachtingen zeer hoog gespannen. Zijn kwaliteiten als levensechte imitator van Frans Bauer bleven tot op heden niet onopgemerkt. Zo was hij al te zien in TV-programma's als Praatjesmakers, Ook dat nog, Nachtsuite, Only Joling en in Shownieuws bij SBS-6.

Frappante gelijkenis
Twee jaar geleden besloot Jurgen van zijn hobby een vak te maken. Na meer dan 130 optredens in The Sound of Music (Joop van den Ende Theaterproducties), veranderde de artiest zijn richting. Collega's wezen hem op zijn frappante Bauer-gelijkenis. Waarna Jonkers onder leiding van een zangpedagoog het complete Bauer-repertoire instudeerde. Sinds die tijd treedt hij op grote schaal op in de vertolking van de populaire Nederlandstalige zanger.

Paradepaardje
In de huid van...is een van de paradepaardjes van John de Mol's nieuwe Talpa. Talentvolle zangers en zangeressen krijgen de kans om een bekende artiest te imiteren. De productie van de 6 shows is zelfs voor Endemol-begrippen zeer uitgebreid te noemen. In de slotfinale ontvangt de winnaar een hoofdprijs van 50.000,-. Euro

In de huid van....vrijdag 19 augustus vanaf 20.30 uur op Talpa.
---