Ingezonden persbericht

Robot Technologie is nu ook beschikbaar voor softwareontwikkelaars

MAASSLUIS, 20050819 -- Per 1 september 2005 kunnen softwarebedrijven gebruik gaan maken van software van de Nederlandse ontwikkelaar Blue Polar ( www.bluepolar.com ). Het ontwikkelgereedschap "Polar Studio V6" biedt vergelijkbare functionaliteit, kwaliteit en kostenbesparing welke bijvoorbeeld door robots wordt geleverd in de mechanische industrie. Blue Polar is in oktober 2004 winnaar geworden van de RAD Race door het opleveren van een 100% op internettechnologie gebaseerde applicatie binnen 16 uur.


Polar Studio

Vandaag de dag wordt software nog vaak ontwikkeld door een team van architecten en programmeurs. Met de toolkit van Blue Polar wordt het grootste gedeelte van het werk van de programmeurs door de robot-technologie vervangen. Het resultaat hiervan is altijd foutloze programmacode van constante hoogwaardige kwaliteit. Een dergelijk niveau van softwareontwikkeling wordt zonder Polar Studio alleen door de meest bekwame programmeurs geëvenaard.

Dankzij de toolkit kan de softwareontwikkelaar zich richten op de gewenste functionaliteit en hoeft het zich nog slechts in zéér beperkte mate met de onderliggende technologieën bezig te houden.

Blue Polar heeft zich vanaf haar oprichting in 1999 bezig gehouden met het ontwikkelen van Polar Studio. In die tijd heeft het bedrijf voor vele bekende Nederlandse bedrijven software ontwikkeld, waarbij ieder project succesvol is afgerond.

"Sinds 2004 heeft Blue Polar gewerkt aan het marktrijp maken van het product Polar Studio.
Met versie 6 is dit moment aangebroken. Klanten van Blue Polar zijn onder andere: ING Groep (Postbank, Nationale Nederlanden en ING Bank), Rabobank vestigingen, Hiswa, Laurus, Gemeente Rotterdam en IBM (DeltaLloyd). Maar daarnaast heeft Blue Polar vele kleinere organisaties en partners geholpen bij het opzetten van de nieuwe software ontwikkelmethode", aldus commercieel directeur Rick Hoek.

Polar Studio kan direct worden ingezet bij de productie van software. De benodigde trainingstijd is minimaal. Slechts één of enkele dagen training leidt al tot werkbare resultaten.

Polar Studio is 100% gebaseerd op Microsoft Technologie. De ontwikkelde eindproducten zijn 100% web-based en derhalve te gebruiken op de meeste platformen (Linux, Windows, Apple etc.)

Een download is beschikbaar op www.bluepolar.com/downloads.html
Er geldt geen tijdsbeperking.


Blue Polar B.V.

Blue Polar levert naast de technologie ook de gewenste support in de vorm van training, product ontwikkeling en product afwerking. Hiervoor kunnen ook partners van Blue Polar worden ingezet.

Blue Polar is zich voor Polar Studio aan het oriënteren op een wederverkopers netwerk in het buitenland. Ook binnen Nederland sluiten we de mogelijkheid niet uit om licenties via partners te verkopen.

Blue Polar bestaat uit een samenwerkend team van 3 medewerkers en 9 partners. Voorbeelden van gerealiseerde applicaties zijn beschikbaar op www.inspilogic.com


Contact

Blue Polar, ing. Rick Hoek, Telefoon: 010 5915283; Telefax: 010 5928168; e-mail: info@bluepolar.com.




Blue Polar B.V.