Live ringtones op Lowlands

Muzieklab brabant

Begin persbericht

Live ringtones op Lowlands

Ooit gedroomd van je eigen, unieke, ringtone? Artiesten en publiek kunnen bij de Ringtone Society op het Lowlands-festival hun eigen ringtone maken. Artiesten in de eerste mobiele ringtone-studio ter wereld en bezoekers in een speciaal ontwikkelde Ringtone Machine.

Op het Lowlands-festival wordt een studio ingericht, waarin festivalartiesten ter plekke een unieke Lowlands ringtone zullen componeren. Het publiek zal getuige zijn van de eerste live-ringtone opname, geïnspireerd door de unieke omgeving van een popfestival. Als de compositie klaar is, valt hij voor het publiek meteen tegen kostprijs (0,90 euro) te downloaden via www.ringtonesociety.com.

Maar ook het Lowlands-publiek heeft de kans om een eigen ringtone te componeren. De speciaal gebouwde Instant Ringtone Machine maakt dat mogelijk. Downloaden naar het mobieltje gebeurt onmiddellijk daarna. De Instant Ringtone Machine leidt de bezoeker de weg naar een eerste eigen mobiel geluid. De Instant Ringtone Machine laat zien dat ringtones, in tegenstelling tot alle pre-fab hitjes die de ether vervuilen, ook inspirerend en zelfs spannend kunnen zijn.

Ringtone Society is een nieuw platform gericht op de artistieke ontwikkeling van de ringtone. Mobiele bellers worden uitgedaagd zich met nieuwe ringtones te onderscheiden. Het vroeg artiesten als Spinvis, Wim de Bie, Acid Junkies en Michiel Borstlap al om speciale ring- of zingtones te componeren. En nú is de ringtone society klaar voor de volgende stap; een confrontatie met de muzikale fantasie en improvisatietalent van artiest en publiek. Ringtones zijn niet langer louter meer van een site te downloaden, maar we maken ze gewoon live op een festivalweide!

Ringtone Society is een initiatief van Muzieklab Brabant en Submarine Channel in samenwerking met VPRO's 3voor12. Voor Ringtone Society live@lowlands wordt samen gewerkt met de Texelse Boys.

einde persbericht

Ringtone Society live@lowlands, 19 20 21 augustus,
Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen, www.lowlands.nl.