Uit persbericht Unit 4 Agresso

Omzet Unit 4 Agresso stijgt met 42% naar 165 miljoen

Sliedrecht, 19 augustus 2005

o Autonome omzetgroei bedraagt 7%;

o Totale omzet stijgt met 42% en bedraagt 165 miljoen (2004: 116 miljoen);

o Het operationele resultaat exclusief afschrijvingen en amortisatie goodwill (EBITDA) stijgt fractioneel naar 15,4 miljoen (2004: 15,2 miljoen);

o Nettoresultaat (voor afschrijving goodwill en afschrijving klantencontracten) stijgt gering in de eerste helft van 2005 naar 8,3 miljoen (2004: 8,1 miljoen);

o Winst per aandeel (voor amortisatie goodwill) stabiliseert op een bedrag van 0,32;

o Nettoresultaat eerste helft van vorig jaar (2004) onder IFRS grondslagen ( 7,6 miljoen) is 40% hoger dan de vorig halfjaar gepresenteerde nettowinst naar Nederlandse grondslagen ( 5,4 miljoen).
(..) Voor het gehele persbericht (pdf bestand): Zie het origineel

Vooruitzichten

De eerste helft van het jaar stond in het teken van interne focus (integratie Risc organisaties, Agresso Business World 5.5 en IFRS conversie) en autonome groei. Positief was dat de omzet zich goed ontwikkelde in met name Nederland, Zweden en Noorwegen. Ook de onderhoudsportefeuille liet opnieuw sterke groei zien, ondermeer door toenemende vraag naar alternatieve prijsmodellen (ASP, abonnementen), aanwas nieuwe klanten en de hoge mate van klantretentie.

Het veranderende prijsmodel heeft enige druk op de licentieomzet gegeven. Daarnaast was er een vertraging te zien in de publieke sector in de UK, mede door de gehouden verkiezingen. Ten aanzien van de tweede helft van het jaar liggen er echter ook in de publieke sector grote kansen. De nieuwe versie 5.5 van ons belangrijkste product Agresso Business World heeft een aantal commerciële kansen gecreëerd bij grotere organisaties, waar de onderhandelingen in een gevorderd stadium zijn. Er is een sterke ontwikkeling van de prospect- en orderportefeuille als gevolg daarvan.

In de divisie Internet & Security is een aantal nieuwe leverancierscontracten getekend die in de tweede helft van het jaar zullen bijdragen aan de omzet. Deze zullen op korte termijn de autonome groei verder ondersteunen. Ook zal de NOXS organisatie in Duitsland totaal geïntegreerd worden en zullen verschillende vestigingen gesloten gaan worden, wat in 2006 zal leiden tot kostenbesparingen.

Op basis van de huidige inzichten en informatie, blijft de verwachting van totaal 15% groei in EBITDA (op basis van vergelijkbare waarderingsgrondslagen en exclusief reorganisatiekosten) gehandhaafd.

Dit document bevat bepaalde toekomstverwachtingen betreffende de financiële stand van zaken en de resultaten van de activiteiten van Unit 4 Agresso en bepaalde hiermee verband houdende plannen en doelstellingen, vooral in de `vooruitzichten'. Het ligt in de aard van dergelijke toekomstverwachtingen dat zij risico's en onzekerheden met zich meebrengen, omdat zij betrekking hebben op toekomstige gebeurtenissen, en als zodanig afhankelijk zijn van het zich al dan niet voordoen van bepaalde omstandigheden in de toekomst. Diverse factoren kunnen er voor zorgen dat de werkelijke resultaten en ontwikkelingen aanzienlijk afwijken van de expliciet of impliciet gedane uitspraken over de toekomstverwachting. Dergelijke factoren zijn bijvoorbeeld wijzigingen in de uitgaven van bedrijven in belangrijke economieën, veranderingen in wetgeving, in de financiële markten, in de pensioenkosten, in beloningsniveau van werknemers, in toekomstige wisselkoersen en rente, in toekomstige overnames of afstotingen en de snelheid van technologische ontwikkelingen. Unit 4 Agresso kan dan ook niet garanderen dat de verwachtingen uit zullen komen. Verder wijst Unit 4 Agresso elke verplichting af om gedane uitspraken in dit document te actualiseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Unit 4 Agresso N.V.
Chris Ouwinga CEO of Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.Leeuwen@Unit4Agresso.com




---- --