Politie Zeeland


---

Z-5641-2005 Diefstal uit auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Generaliteitsstraat in Sas van Gent een personenauto opengebroken.
Uit de auto werd de audio-installatie, t.w. subwoofers, speakers en versterkers, weggenomen. De waarde bedraagt enkele duizenden euro's.

Z-5642-2005 Aanrijding in Oostburg
Op de kruising Maaidijk/Neringweg kwamen vrijdag om 12.20 uur een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing.
Een 21-jarige, uit Merksem afkomstige, bestuurder van een vrachtauto reed over de Maaidijk komende uit de richting van het centrum. Voor hem reed een 36-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis. Zij stopte om daarna linksaf de Neringweg in te rijden. De vrachtwagenbestuurder kon niet tijdig remmen en er volgde een aanrijding waarbij beide auto's beschadigd raakten.

O-5643-2005 Diefstal uit auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Langeville in Yerseke een personenauto opengebroken.
Uit de auto werden de radio, een subwoofer en een condensator weggenomen. De waarde is niet bekend.

O-5644-2005 Aanrijding in Zierikzee
Op de N59 bij Zierikzee vond vrijdag om 14.20 uur een aanrijding plaats.
Een 38-jarige, uit Heel afkomstige, bestuurster van een bedrijfsauto kon niet tijdig stoppen toen een voor haar rijdende 44-jarige man uit Hennef (D) i.v.m. het overige verkeer moest afremmen. Bij de aanrijding werden beide voertuigen beschadigd.

W-5645-2005 Diefstal in horecabedrijf
Vrijdag tussen middernacht en 01.50 uur werd van een bezoekster van een horecabedrijf in de Walstraat in Vlissingen de portemonnee gestolen.
De portemonnee, met daarin meer dan honderd Ierse ponden, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas weggenomen. Later werd de portemonnee, leeg, voor de zaak teruggevonden.

O-5646-2005 Aanrijding in Goes
Op de Ringbaan west vond vrijdag om 17.40 uur een aanrijding plaats.
Een 36-jarige automobilist uit Etten-Leur moest afremmen i.v.m. het overige verkeer. Een achteropkomende 23-jarige bestuurder uit de gemeente Noord-Beveland kon niet tijdig stoppen en er volgde een aanrijding. Hierdoor botste de bestuurder uit Etten-Leur tegen het voertuig voor hem, bestuurd door een 41-jarige man uit Ruppichteroth (D). De auto's van de 36-jarige en de 23-jarige raakten beschadigd. De auto van de Duitser liep geen waarneembare schade op. Een inzittende van de auto van de man uit Etten-Leur, waarvan geen gegevens bekend zijn, klaagde over een pijnlijke nek en zal voor onderzoek naar haar huisarts gaan.

W-5647-2005 Winkeldiefstal
In een winkelpand in de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg werd vrijdag om 18.00 uur een 57-jarige Middelburger aangehouden wegens diefstal van een fles whisky ter waarde van ¬ 20,99.
De Middelburger kreeg een dagvaarding een fles whisky ter waarde van E 20,99.
De Middelburger kreeg een dagvaarding uitgereikt.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.