2e persbericht van zaterdag 20 augustus 2005

Eindhoven 20-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte mishandeling aan

Zaterdagochtend rond 0.15 uur is in Strijp een 26-jarige man uit Boxmeer aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 25-jarige ex-vriendin op 24 juli zwaar mishandeld te hebben in Eindhoven. Hij sloeg haar diverse malen met kracht in het gezicht en op haar romp. Hij kneep haar keel meerdere malen dicht, bedreigde haar en beet haar in de wang. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Jongen aangehouden voor bedreiging met mes

Zaterdag rond 15.00 uur is in een winkel aan de 2e Haagstraat een
16-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou eerder die middag een beveiligingsmedewerker van de winkel bedreigd hebben met een mes. Dit gebeurde nadat de beveiligingsmedewerker hem om een legitimatiebewijs vroeg toen hij sterke drank wilde kopen. Er ontstond een onenigheid en de jongen verliet de winkel. Enige tijd later kwam hij terug en zou de beveiligingsmedewerker met een mes bedreigd hebben. De Helmonder is meegenomen naar het bureau.

Asten: Woninginbraak

Tussen zaterdag 10.15 en 13.20 uur is ingebroken in een woning aan de Ommelseweg. Een bovenlicht werd geforceerd. De buit bestond uit een gsm, sieraden en enkele honderden euros.

Hoogeloon: Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Op de Casterseweg is zaterdagochtend een 46-jarige vrouw uit Lage Mierde gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw kwam in haar personenauto uit de richting Hoogeloon. Ze raakte door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig kwijt. Hierdoor botste zij op enkele bomen links van de weg. De vrouw is met kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis.

Valkenswaard: Politie houdt vier kledingdieven aan

Op de Waalreseweg zijn zaterdag rond 13.25 uur drie Eindhovense vrouwen (17,18,18) en een Eindhovense jongen (15) aangehouden. Zij worden er van verdacht bij verschillende kledingzaken kleding te hebben weggenomen. Bij de politie kwam de melding binnen dat zij zich verdacht ophielden in een winkel. De agenten troffen hen aan in de buurt van een auto. Daarin bevond zich een hoeveelheid kleding met labels en beveiligingsmateriaal er nog aan. De vier zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Veldhoven: Mannen aangehouden voor bedreigen en beledigen Parkeerpolitie

Op de Lei is zaterdag rond 14.05 uur een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Rond 15.10 uur werd een tweede verdachte aangehouden op het politiebureau in Veldhoven. De twee bedreigden en beledigden twee medewerkers van de Parkeerpolitie. Een van hen zou een medewerker van de Parkeerpolitie ook bespuugd hebben. De mannen waren kwaad over een bekeuring die zij ontvingen voor een verkeerd geparkeerd busje. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.