Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IdtV lanceert Vijf Sterren

Diemen-Zuid, 1 augustus 2005 -- Vijf vrouwen zeggen de wereld van de prostitutie vaarwel en beginnen met vallen en opstaan gezamenlijk een eetcafé. In het nieuwe tv-programma Vijf Sterren volgt de camera deze vrouwen tijdens de eerste dertien weken van hun 'nieuwe leven'. De kijker is getuige van de tegenslagen die zij moeten incasseren en de overwinningen die ze behalen tijdens hun moedige, stoere en soms ontroerende tocht naar een algemeen gerespecteerd ondernemerschap.

Vijf Sterren is het programmavoorstel van IdtV voor het programma 'de TV Competitie' van Talpa. Daarin bepaalt de kijker welke producent in het seizoen 2005/2006 een programma voor Talpa mag maken. Op zondag 21 augustus om 21.30 uur begint de TV competitie; de eerste aflevering van Vijf Sterren is te zien op maandag 22 augustus om 20.30 uur bij Talpa. Vijf Sterren bestaat uit dertien afleveringen van elk 48 minuten en wordt gepresenteerd door Tatum Dagelet.

In de eerste aflevering komen de vijf vrouwen voor het eerst bij elkaar. Tot voor kort boden zij anoniem hun diensten aan achter het raam, in een bordeel of op de tippelzone. De vrouwen kennen elkaar niet maar hebben één ding gemeen: ze dromen van een nieuwe bestaan en willen zich bevrijden van het juk van pooiers, loverboys en klanten. Vijf Sterren biedt hen de kans deze droom te verwezenlijken. De vrouwen krijgen hulp van experts op het gebied van ondernemen, horeca en marketing. Maar uiteindelijk zijn zij zelf verantwoordelijk voor het slagen of falen van hun onderneming. Beschikken ze over de juiste kwaliteiten? Vormen ze onderling een hecht team? Hoe verandert hun privé-leven door de zaak en hun relaties met anderen? Hoe is het om met mannen contact te maken die je niet meteen als prostituee beschouwen, maar als serveerster, kok of uitbater? En vinden de vrouwen uiteindelijk wat ze zoeken? Vijf Sterren is een moedige, stoere en soms ook ontroerende ontdekkingstocht van vijf vrouwen die het roer drastisch omgooien.

Tatum Dagelet
Tatum Dagelet presenteerde eerder pogramma's als Girlz, Chat choice en Starring. De meeste bekendheid kreeg zij echter met de populaire programma's Brutale Meiden en later Brutale Moeders, die zij samen met Jennifer de Jong maakte.

IdtV
IdtV, opgericht in 1977, is als tweede grote onafhankelijke productiemaatschappij van Nederland, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (geïntegreerde) concepten, op het gebied van televisie, internet-tv, film, evenementen en promotiecampagnes. De producties van IdtV getuigen van hoogstaande kwaliteit en creativiteit.



Ingezonden persbericht