Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht 21-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Te diep in glaasje gekeken

MAARSSEN Op zaterdagavond is een 36-jarige bromfietser uit Maarssen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 17.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een bestuurder van een bromfiets van zijn voertuig was gevallen op de Maarssenbroeksedijk. Ter plaatse aangekomen, troffen agenten een 36-jarige bromfietser aan. Door de val had hij een verwonding aan zijn lip opgelopen. De agenten roken een alcohollucht, waarop zij een blaastest afnamen. Deze gaf aan dat de man teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 630 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

MAARSSEN Op zaterdagavond is een 49-jarige automobiliste uit Maarssen aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Omstreeks 22.10 uur werd zij gecontroleerd op het Zebraspoor, omdat haar voertuig niet verzekerd en niet APK gekeurd was. Tevens werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat zij teveel had gedronken, waarop zij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 800 ug/l uit. Zij kreeg een rijverbod van negen uren, haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg ook bekeuringen voor het rijden zonder APK en verzekering.

WOERDEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 53-jarige automobilist uit Woerden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 04.00 uur werd hij gecontroleerd op de Molenvlietbrink. De blaastest gaf aan dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 970 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van twaalf uren, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling autos

WILNIS In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige man uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van het vernielen van autos.

Omstreeks 00.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een groep jongeren op de Herenweg autos zou vernielen. Op de Pieter Joostenlaan zagen agenten een groep jongeren lopen. Tegelijkertijd kwam de melder aangereden. Hij vertelde dat de 19-jarige man verantwoordelijk was voor het vernielen van de buitenspiegel van zijn auto. Hierop werd hij aangehouden. Ook bleek een andere auto schade te hebben aan de buitenspiegel. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Diefstal met geweld

WOERDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee jongens van 16 en 17 jaar uit Lopik en Schoonhoven aangehouden.

Omstreeks 00.15 uur fietste een 16-jarige jongen uit Woerden op de Van der Valk Boumanlaan. Hij werd hier aangesproken door een groep jongens. Plotseling gaf één van de jongens hem een klap op zijn hoofd, waardoor hij ten val kwam. Toen hij opstond en zijn fiets wilde pakken, werd hij nogmaals geslagen. De verdachten vluchtten vervolgens weg met zijn fiets. Het slachtoffer belde aan bij een woning en alarmeerde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen en het slachtoffer aanspraken, kwamen twee jongens voorbij die door het slachtoffer herkend werden als verdachten. Hierop werden de 16 en 17-jarige jongens aangehouden. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte die het slachtoffer heeft geslagen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.