Politie Drenthe

Zondag

Emmen 21-08-2005

Onder invloed met auto tegen benzinepomp
ASSEN Op de Industrieweg is zaterdagavond een 40-jarige man uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was met een auto gaan tanken en had daarbij een pomp geraakt. Bij het afhandelen van deze aanrijding bleek dat de man nogal gedronken had. Na aanhouding blies hij aan het bureau tegen de twee promille. Verder kwam naar voren dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en nog een rij-ontzegging had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (05-172107)

Onder invloed verkerende bestuurders aangehouden EMMEN Een 29-jarige man uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, omdat hij met 1.9 promille een bromfiets bestuurde. De man trok de aandacht van de politie, toen hij zonder helm en tegen het verkeer in over de Hoofdstraat reed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na aanhouding bleek ook dat de man nog boetes had open staan van meer dan 600,- euro. Omdat hij dit niet kon betalen, is hij ingesloten. (05-172192)

EMMEN Op de Wilhelminastraat werd zaterdagnacht een 28-jarige man uit Emmen aangehouden, nadat geconstateerd was dat hij teveel gedronken had. Hij blies aan het bureau 0.7 promille. Daar de man zich niet kon legitimeren is hij voor nader onderzoek ingesloten. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (05-172216)

DE GROEVE Zaterdagmiddag werd bij een alcoholcontrole op de Hunzeweg een 50-jarige bestuurder uit Muntendam gecontroleerd. Het bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Hij blies aan het bureau 0.7 promille. De man heeft in het kader van snelrecht een dagvaarding gekregen. (05-172078)

ASSEN Bij een controle op de Oostersingel liep een 32-jarige bestuurder uit Bovensmilde tegen de lamp, want hij had teveel alcohol op. De man bleek na controle met 1.3 promille op achter het stuur te hebben gezeten. Ook bleek de man nog ene kleine hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. Voor beide feiten zal tegen de man proces-verbaal worden opgemaakt. (05-172177)

NIEUW SCHOONEBEEK Zaterdagnacht werd na onderzoek, met betrekking tot het vernielen van een auto aan de Europaweg, een 18-jarige inwoner van Schoonebeek aangehouden. Aan de hand van getuigenverklaringen werd hij herkend als zijnde een verdachte van de vernieling. Daar hij bij de aanhouding in zijn auto zat, werd hij ook gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Het bleek dat hij teveel alcohol gedronken had en blies aan het bureau 0.9 promille. Voor het rijden onder invloed heeft de man een dagvaarding gekregen. Voor het onderzoek naar de vernieling van de auto, is de man ingesloten. (05-172186)

RODEN Bij een controle op de Zulthereschweg bleek een bestuurder met 1.4 promille op achter het stuur te zitten. De man, een 22-jarige inwoner van Roden, werd zaterdagnacht gecontroleerd en vervolgens voor het rijden onder invloed aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-172188)

Onderzoek bij woning inbraak
ASSEN Tussen zaterdagmorgen en zaterdagmiddag is er ingebroken in een woning aan het Apollopad. Bij de inbraak zijn twee portemonnees met wat geld en pasjes gestolen. De daders hebben een deur weten open te krijgen. De technische recherche stelt een onderzoek in. (05-172075)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Dana Kragten zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur overnemen. Tel. 06-52554218