Binnensticht, 12.25 uur

Utrecht 21-08-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Alcoholcontrole

DEN DOLDER/DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST/DE BILT Op vrijdagavond heeft de politie op meerdere plaatsen in het district Binnensticht alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 1105 blaastesten afgenomen. 24 Bestuurders werden aangehouden. Tijdens de ademanalyse in het politiebureau bleek de uitslag van zeven bestuurders lager dan 225 ug/l. Zij zijn zonder bekeuring huiswaarts gekeerd. Tegen de andere 17 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Poging inbraak/vernieling

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 31-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van poging inbraak en het plegen van vernieling.

Omstreeks 01.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man een tank aan het vernielen was bij een benzinestation op de Sanatoriumlaan. Ter plaatse aangekomen troffen, agenten de 31-jarige verdachte aan. De verdachte had ook gepoogd een raam van het benzinestation in te gooien, dit was echter mislukt. Hij is ingesloten voor verhoor.

Bushokje vernield

BILTHOVEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 17-jarige en een 18-jarige jongen, beiden uit Bilthoven, aangehouden voor het plegen van vernieling aan een bushokje.

Omstreeks 01.10 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee jongens op de Jan Steenlaan met een honkbalknuppel liepen. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat het glas van een bushokje kapot was. Verderop zagen zij drie jongens lopen. Hierop werden zij aangesproken. In de bosjes troffen agenten een honkbalknuppel aan. De melder gaf aan de 17-jarige en 18-jarige jongen met de honkbalknuppel te hebben zien lopen. Hierop werden zij aangehouden en ingesloten voor verhoor.