Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 21 augustus 2005

Politie onderzoekt overval op woning

BREDA: Aan de Eeklostraat is zaterdagmiddag is een 58-jarige bewoner slachtoffer geworden van een beroving in haar woning. De daders waren op zoek naar drugs en hebben zich vermoedelijk vergist in de woning. Omstreeks 17:15 uur werd bij de vrouw aangebeld door twee mannen die met een klein pakketje voor deur stonden. Het pakketje zag er als TGP post uit. De bewoonster vertrouwde het echter niet helemaal en deed de voordeur op de klem voor zij deze opende, zodat deze slechts op een kier geopend kon worden. Op het moment dat zij de deur verder opende, kwam het tweetal met geweld naar binnen. Vervolgens richtte een van de twee een vuistvuurwapen op de vrouw. De daders vroegen haar om wiet en doorzochten het huis. Vermoedelijk hebben zij zich vergist in de woning, want kort hierop verliet het tweetal de woning en liepen weg in de richting van de Charleroistraat. De politie ging na de melding met meerdere eenheden in de omgeving op zoek naar de twee daders. De daders zijn nog voortvluchtig. Een van de daders had een brede snor en zwarte bakkebaarden. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld voor het slachtoffer.

Ruim dertig bekeuringen voor negeren rood licht

BREDA: Zaterdag is door het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant tussen 14.00 en 17.00 gecontroleerd op het rijden door rood licht op de kruising van de Markendaalseweg met de Fellenoordstraat en het Van Coothplein. Gedurende deze tijd reden er 20 automobilisten door rood licht. Deze bestuurders zijn staande gehouden en hebben een sanctie opgelegd gekregen. Het betroffen hier 6 bestuurders van autos ( 95,--) en 14 bestuurders van fietsen ( 25,--). Opvallend was dat vele fietsers in de veronderstelling waren altijd door rood licht te mogen rijden als zij rechtsaf slaan op een kruising. Dit is echter alleen toegestaan op de plaatsen waar dit door borden wordt aangegeven. Op de overige kruispunten dient men normaal voor rood licht te stoppen.

In de avonduren werd tussen 19.00 en 21.00 uur gecontroleerd op de Graaf Engelbertlaan met de kruising met de Diaconessenweg. Hier kregen elf automobilistenbestuurders een sanctie opgelegd voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Woninginbraak

LANGEWEG: In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Ringweg. De dader kon de knip van de achterdeur van het slot af halen via een openstaand klepraampje. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen waaronder een paar portemonnees met diverse bankpasjes, rijbewijs en een mobiele telefoon.

Assimilatielampen buitgemaakt bij inbraak kweekkassen

RIJSBERGEN: Tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdagmorgen 08.15 uur is er ingebroken in een kas aan de Huisakkerstraat. Uit de kas werden assimilatielampen en armaturen ontvreemd.

Poltiie houdt automobilist aan na inrijden op beveiligingsmedewerker

BREDA: Vrijdagavond rond 22.00 uur is aan de Stadionstraat een 61-jarige man uit Dorst aangehouden. De man was rond 20.15 uur bij het NAC-stadion met zijn auto ingereden op een beveiligingsmedewerker. Deze had de automobilist de toegang tot een parkeerterrein geweigerd omdat hier geen plaats meer was. De 61-jarige man dacht daar anders over en wilde zijn auto toch daar parkeren. Door opzij te springen kon worden voorkomen dat hij werd aangereden. De automobilist meldde zich later bij de politie en is aangehouden. Zaterdagmiddag is de Dorstenaar na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee autos zwaar beschadigd bij aanrijding

KLUNDERT: Bij een aanrijding op de kruising Vogelweg/Langeweg raakten zaterdagmorgen rond 11.30 uur twee personenautos zwaar beschadigd. Een 25-jarige automobilist uit Oosterhout (NB) reed over de Vogelweg en verleende op bovengenoemde kruising geen voorrang aan een van rechtskomende personenauto, bestuurd door een 64-jarige vrouw uit Lage Zwaluwe. De ambulance kwam ter plaatse omdat een van de inzittenden klaagde over pijn in de nek en ribben. De verwondingen bleken gelukkig mee te vallen. Beide voertuigen moesten worden weggesleept. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten.

Zes aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaanscentrum van Breda zes personen aangehouden. De voetsurveillances van het horecatoezicht kregen bijstand van twee collegas te paard van het Korps Landelijke Politiediensten. Vijf Bredanaren in de leeftijd tussen 22 en 29 jaar werden aangehouden omdat zij op het Kerkplein, de Grote Markt of de Reigerstraat de openbare orde verstoorden. Een 43-jarige inwoner van Breda werd aangehouden nadat hij een 42-jarige plaatsgenoot aan de Haven mishandelde. Het slachtoffer liep een pijnlijk hoofd op aan de klappen die hij had ontvangen. De verdachten zijn na verhoor in de loop van de dag heengezonden.

Drie bekeuringen voor joint-rokende Bredanaar

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag is in aan de Tolbrugstraat een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man lag in een portiek een joint te roken en kon zich niet legitimeren aan de agenten. De man vond het allemaal onzin en probeerde enkele keren van de agenten weg te lopen. Na verhoor is hij heengezonden met drie bekeuringen op zak voor het drugsgebruik, niet voldoen legitimatieplicht en onnodig ophouden in een portiek.

Bredanaar aangehouden na vondst hennepafval in auto

BREDA: Een 21-jarige inwoner van Breda is zondagmorgen aan de Weidehek aangehouden door de politie. Surveillerende agenten zagen rond 05:30 uur aan de Weidehek een personenauto staan met draaiende motor en een openstaand portier. Toen de agenten een onderzoekje instelden roken zij een sterke henneplucht uit de auto komen. Op dat moment kwam ook de Bredanaar naar zijn auto lopen. Hij verklaarde dat hij daar was voor een inbraakalarm van een bedrijf. De lucht bleek te komen uit een doos op de achterbank waar hennepafval in zat. De man werd aangehouden. Bij een onderzoek in het bedrijf vond de politie enkele vuilniszakken vol met henneptoppen. De henneptoppen en afval zijn in beslag genomen. De Bredanaar is voor verhoor ingesloten.

Twee beschonken automobilisten aangehouden na aanrijding

BREDA: Zondagmorgen rond 04:10 uur vond op de kruising aan de Nieuwe Kadijk en Doornboslaan een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De twee Bredase bestuurders van 24 en 29 bleken beiden onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Zij zijn aangehouden. Op het bureau blies de 24-jarige, die met zijn auto over de Doornboslaan reed in de richting van de Hoge Vught, een waarde van 530 ug/l. De tegenpartij blies 560 ug/l op het ademanalyseapparaat. Hij reed met zijn auto over de Nieuwe Kadijk. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Auteur: Henk Snepvangers