Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 21 augustus 2005

Alkmaar 21-08-2005 - 13.00 uur

Man rijdt tegen boom

Hoorn, zaterdag 20 augustus 2005.

Een 31-jarige autobestuurder uit Hoorn is rond 15.10 uur tegen een boom aangereden op de Berkhouterweg. Hij kwam uit de richting van de Dampten. De man is vermoedelijk in slaap gevallen achter het stuur en verloor daarom de macht over de auto. Hij heeft door de aanrijding een gebroken been opgelopen.

Man aangehouden voor kindermishandeling

Alkmaar, zaterdag 20 augustus 2005.

Een 28-jarige man uit Alkmaar is aangehouden in de Spilstraat rond 15.35 uur. De man had een woordenwisseling met een aantal kinderen, waarna hij een 9-jarig kind uit Alkmaar een duw gaf. Het kind viel daardoor en liep een bloedlip op. De aanleiding van de woordenwisseling was dat er een kind door een aantal andere kinderen werd gepest. De man sprak daar de groep op aan. Nadat de man het kind geduwd had hebben buurtbewoners de man vastgehouden totdat de politie arriveerde. De man heeft er spijt van dat het zo uit de hand is gelopen en verklaarde dat dit niet zijn bedoeling is geweest.

Diefstal uit woningen

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 20 augustus 2005.

Vanuit een woning aan de Gerit van der Sluijsstraat is een geldkistje ontvreemd. De insluiper is vermoedelijk via een openstaand slaapkamerraam binnen gekomen. In het geldkistje zaten geld en sieraden.

Bergen, zaterdag 20 augustus 2005.

Vanuit een woning aan het Kapelweidtje is een portemonnee en portefeuille van een tafel in de woonkamer gestolen. Dit gebeurde tussen 17.30 en 18.30 uur. De bewoners waren thuis en hadden het huis niet afgesloten. Zij hebben niets van de insluiping gemerkt door bezigheden elders in het huis.

Bekeuring voor herrie

Heerhugowaard, zaterdag 20 augustus 2005.

De politie heeft een controle gehouden op de Westerweg, gericht op het geluid van voertuigen. Daarbij zijn vier bestuurders van autos bekeurd wegens het produceren van teveel decibellen met hun auto. De autos waren voorzien van race-uitlaten.

Drankrijders

Akersloot, zaterdag 20 augustus 2005.

Een 45-jarige man uit Heemskerk is aangehouden op de A9 rond 20.50 uur. De man reed op de vluchtstrook met zijn bromfiets. Bij controle blies hij 675 ug/l. Daarom zal hij zijn rijbewijs moeten inleveren en kan hij een dagvaarding tegemoet zien. Tot 220 ug/l is toegestaan.

Wervershoof, zondag 21 augustus 2005.

Een 19-jarige drankrijder uit Enkhuizen is aangehouden op de Hoek rond 04.10 uur. De man blies 480 ug/l en krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Den Helder, zondag 21 augustus 2005.

Een 38-jarige drankrijder uit Anna Paulowna is aangehouden op de Binnenhaven rond 05.05 uur. De man reed zonder verlichting van het parkeerterrein af en viel daardoor op. Hij blies 900 ug/l. Zijn rijbewijs is ongelding en omdat hij in het verleden meerdere malen gereden heeft met alcohol op, is zijn auto in beslag genomen. Hij krijgt een dagvaarding.

Aanhoudingen tijdens uitgaan

Castricum, zondag 21 augustus 2005.

Een avondje stappen in de Dorpsstraat is uitgemond in een broeierige sfeer waarbij de politie in nauwe samenwerking met een aantal portiers meerdere vechtpartijen in de kiem heeft gesmoord. Daarbij zijn politiehonden ingezet en hebben sommige stappers een klap van de wapenstok geïncasseerd bij het niet luisteren naar de vorderingen van de politie. In totaal zijn vijf personen aangehouden en ingesloten, twee daarvan voor het verstoren van de openbare orde.

Een 16-jarige inwoner uit Heiloo is aangehouden rond 00.10 uur in de Dorpsstraat. Hij heeft een portier van een uitgaansgelegenheid bedreigd. De jongen is ingesloten voor de nacht.

Rond 02.15 uur is een 19-jarige Amsterdammer aangehouden op de Dorpsstraat. Hij had een portier op het hoofd geslagen. Daarnaast heeft hij twee agenten beledigd. Beiden hebben hiervan aangifte gedaan. Ook hij is voor de nacht ingesloten op het politiebureau.

Een 19-jarige man uit Heemskerk heeft eveneens een portier mishandeld en is daarvoor aangehouden rond 03.30 uur in de Dorpsstraat. Hij had een glas in het gezicht van de portier gedrukt waardoor deze een snee onder zijn oog opliep. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Autobestuurder rijdt in op dorpswachten

De Koog, zondag 21 augustus 2005.

Een 27-jarige autobestuurder uit Huizen is op de Nieuwlanderweg aangehouden rond 02.50 uur. Met zijn auto was kort daarvoor op de Nikadel een aanrijding tegen een lantaarnpaal veroorzaakt door een 24-jarige vriendin uit Hilversum. Zij hebben daarna van plaats gewisseld. Twee stadswachten zagen het gebeuren en wilden de auto, die na de aanrijding doorreed, tegenhouden. De man liet zich echter niet stoppen en reed op de stadswachten in. Deze konden zich nog net op tijd uit de voeten maken, waardoor een ongeval kon worden voorkomen. De politie heeft van zowel de man als de vrouw een alcoholtest afgenomen. Beiden bleken onder invloed van alcohol te zijn. De man moet zijn rijbewijs inleveren en is in verzekering gesteld wegens poging tot doodslag.

Greep uit kassa

Castricum, zondag 21 augustus 2005.

Een 20-jarige man uit Castricum is aangehouden op de Dorpsstraat rond 03.25 uur. Hij had een flinke greep in de kassa gedaan van een café. De man is ingesloten voor de nacht.

Bedreiging

Hoorn, zondag 21 augustus 2005.

Een 39-jarige man uit Hoorn is aangehouden rond 04.00 uur op de Han Hoekstrahof. Hij heeft een 34-jarige plaatsgenote bedreigd met de dood. De man is ingesloten op het politiebureau.