Politie Gelderland-Zuid

Dancefestival Decibel Outdoor goed verlopen

Vuren/ gem. Lingewaal 21-08-2005 - (05)

Het Dancefestival Decibel Outdoor, dat zaterdag 20 augustus op recreatieterrein Lingebos in Lingewaal plaatsvond, is goed verlopen. Vooraf waren tussen gemeente, organisatie en politie duidelijke afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder een en ander plaats zou vinden. De goede samenwerking tussen deze diensten en de brandweer en GHOR hebben zijn vruchten afgeworpen. De organisatie had mensen ingezet voor beveiliging en de politie was ook met voldoende mensen aanwezig om een goed verloop te kunnen waarborgen. Enkele kleine schermutselingen zijn door beveiligingsmedewerkers van de organisatie in de kiem gesmoord. Het evenement is door ongeveer 18.000 personen bezocht.

De politie controleerde de bezoekers, bij de toegang tot het evenemententerrein, op het in bezit hebben van drugs. Er zijn ruim 60 personen aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. Er zijn vooral pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De boete kon ter plaatse direct worden voldaan.

Na afloop kwam de vertrekkende stroom bezoekers direct goed op gang. Rond 01.30 uur was het terrein al zo goed als leeg. Er wordt teruggekeken op een goed verlopen evenement.