Eemland zuid, 13.50 uur

Utrecht 21-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Te diep in glaasje gekeken

AMERSFOORT Op zaterdagavond is een 53-jarige automobiliste uit Amersfoort aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.05 uur werd zij gecontroleerd op de Euterpeplein. Er werd een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat zij teveel had gedronken. Zij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 930 ug/l uit. Zij kreeg een rijverbod van elf uren, haar rijbewijs werd ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Agent geslagen

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag is een 38-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor mishandeling van een politieagent.

Omstreeks 04.35 uur waren agenten op weg naar een opstootje op het Hof. Ter plaatse aangekomen, zagen zij dat twee vrouwen aan ruzie hadden. Eén van de vrouwen gaf een agent een klap in zijn gezicht. De agent pakte haar hierop vast bij haar armen om haar tot bedaren te brengen. Een 38-jarige man die zich met de situatie bemoeide, gaf de agent een harde klap in zijn gezicht. Daarna probeerde hij nog een klap uit te delen, maar deze wist de agent te ontwijken. De agent wist de man te overmeesteren en met gepast geweld is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Heling

AMERSFOORT Op zaterdagavond heeft de politie twee mannen van 32 en 37 jaar uit Amersfoort aangehouden op verdenking van heling.

Omstreeks 20.25 uur kwam bij de politie de melding van een getuige die twee mannen had zien lopen met een tandemfiets, waarvan het slot was verbroken. Hij had de mannen een woning aan de Enk binnen zien gaan. Agenten gingen ter plaatse en hielden de mannen aan. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Gewonden bij ongeval

AMERSFOORT Op zaterdagmiddag zijn een 46-jarige fietsster uit Amersfoort en een 16-jarige bromfietser uit Leusden gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 16.15 uur fietste een 46-jarige vrouw over het fietspad, komende uit de richting van de Daam Fockemalaan. Zij reed aan de verkeerde kant van de rijbaan. Een 16-jarige bromfietser reed ook over het fietspad en hield niet genoeg rechts. Er ontstond een aanrijding. Zowel de 46-jarige vrouw als de 16-jarige jongen zijn met hoofdletsel overgebracht naar het Meander Medisch Centrum.