Persberichten zondag 21 augustus

's-Hertogenbosch 21-08-2005

WINKELDIEFSTAL
s-Hertogenbosch Op de Markt heeft de politie zaterdagmiddag een 30-jarige vrouw uit Dordrecht en een 24-jarige vrouw uit Zwijndrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Bij de Bijenkorf had het stel een broek van 140 euro en een shirt van 40 euro geprobeerd te stelen, maar zij werden door oplettend winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie. Bij de fouillering van de dames bleek dat zij in het bezit waren van nog twee shirts, eentje van 15 euro en één van 23 euro. De vrouwen hadden de shirts gestolen uit een kledingzaak op de Pensmarkt. Tegen de beide vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

NAAKTE MAN OP A59 ONDER INVLOED VAN ALCOHOL EN DRUGS s-Hertogenbosch Zondagmorgen kreeg de politie de melding dat er een naakte man over de snelweg A59 liep in de richting van de A2. Toen de politie ter plaatse kwam, zat de 35-jarige Bosschenaar in zijn auto die aan de andere kant van de A59 op de vluchtstrook geparkeerd stond. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol en drugs. De man is aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

MAN BEDREIGT BEWAKER MET MES
Rosmalen Op de Graafsebaan in Rosmalen heeft de politie zaterdagavond een 19-jarige man uit Haarlem aangehouden voor bedreiging van een 42-jarige bewaker. Dit naar aanleiding van een eerdere vechtpartij, waar de vader van de verdachte bij betrokken was. De bewaker kwam met zijn diensthond bij de vechtpartij om deze te sussen, waarna de zoon de bewaker bedreigde met een mes. De verdachte is ingesloten voor verhoor en het mes inbeslaggenomen door de politie. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT PAKKETJE IN FIETSTUNNEL
Rosmalen Op de Vliertwijksestraat werd zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen in het fietstunneltje Mariaburg. Brandweer, ambulance, politie en Explosieven Opruimings Commando gingen ter plaatse omdat het mogelijk een explosief zou betreffen. De omgeving werd volgens procedure in een straal van 25 meter afgezet, maar na onderzoek ter plaatse kon de afzetting worden beperkt tot alleen het fietstunneltje. Het pakketje werd vervolgens door de technische recherche meegenomen voor nader onderzoek. Over de inhoud van het pakketje kan de politie nog geen mededeling doen in verband met het onderzoek.

HUISELIJK GEWELD
Heesch De politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige inwoner van Heesch aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man had zijn 23-jarige (ex)vriendin mishandeld. De vrouw liep hierbij verwondingen op waarvoor zij is behandeld door een arts. De man is in verzekering gesteld.

FIETSER GEWOND BIJ VERKEERONGEVAL
Uden Zaterdagavond vond er een verkeersongeval plaats tussen een fietser en een auto op de T-kruising Paukenstraat / Cimbaallaan, waarbij de fietser lichtgewond raakte. De 14-jarige jongen uit Uden fietste over de Cimbaallaan in de richting van de Orgellaan toen hij zonder richting aan te geven linksaf wilde slaan naar de Paukenstraat. De jongen had niet in de gaten dat er een auto naast hem reed, zodoende botste de fietser tegen de rechtervoorkant van de auto van de 61-jarige bestuurder uit Mill en kwam de jongen hierbij ten val. De jongen kneusde zijn enkel en liep een kleine hoofdwond op. Hij kon ter plekke door het ambulancepersoneel worden behandeld, waarna hij weer naar huis mocht.

VIER MAN STEELT FIETS OP BOLKENPLEIN
Veghel Op het Bolkenplein heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens in hun woonplaats aangehouden voor fietsendiefstal. De jongens variëren in leeftijd van 15 tot 20 jaar. Zij hadden gezamenlijk een fiets gestolen en meegenomen naar de parkeerplaats bij de Edah. Dankzij een getuige konden de jongens worden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen en kan door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald.

OPENBARE DRONKENSCHAP
Oss In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Hooghuisstraat een 28-jarige man uit Heesch aangehouden voor openbare dronkenschap en het zich niet kunnen legitimeren. De man was even daarvoor uit een horecagelegenheid gezet waar hij in dronken toestand overlast had veroorzaakt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

BEDREIGING
Oss Zaterdagmiddag heeft de politie op de Wagenaarstraat een 17-jarige jongen aangehouden omdat hij dezelfde middag een 14-jarig buurmeisje had bedreigd met de dood. Bij zijn aanhouding schold de jongen de agenten uit en pleegde hij verzet. De jongen is in verzekering gesteld.

TROUWPARTIJ MONDT UIT IN VECHTPARTIJ
Cuijk Op de Raamweg heeft zaterdagavond een vechtpartij plaatsgevonden. Zes mannen in de leeftijd van 19 tot 48 jaar zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij waren afkomstig uit Nederland en Duitsland, uit de plaatsen Barneveld, Hamburg, Meckelfeld, Seevetal en Venraij. Allen woonden een trouwfeest bij in Cuijk. Naar aanleiding van onenigheid tussen een paar mannen zou de vechtpartij ontstaan zijn. Vervolgens gingen meerderen gasten zich met de ruzie bemoeien. Een 29-jarige man uit Venraij liep een gebroken neus op, waarvoor hij is behandeld. De politie heeft de vechtersbazen aangehouden en ingesloten voor verhoor.

RIJDEN ONDER INVLOED
s-Hertogenbosch Op de Hambakenweg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 43-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had. De man kreeg een boete en een rijverbod van één uur.

------
Heusden Op de Provincialeweg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.
------
Oss Op de Nieuwe Hescheweg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige automobilist uit Cuijk aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Naast de boete kreeg de man een rijverbod van vier uur.

------
Oss Op de Nieuwe Hescheweg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige bromfietster uit Heesch aangehouden omdat zij teveel alcohol had gedronken. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van één uur. Haar passagier droeg geen helm en kreeg daar een bekeuring voor.

------
Uden Op de Markt in Uden heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige automobilist uit Wijchen aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

------
Uden Op de A50 heeft de politie zondagmorgen een 41-jarige automobilist uit Veghel aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

------
Schijndel Op de Mandelalaan heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige automobilist uit Schijndel aangehouden omdat hij teveel gedronken had. De man kreeg een boete en rijverbod van vier uur.

------
Boxmeer Op de Sint Anthonisweg heeft de politie zondagmorgen een 39-jarige automobilist uit Horst aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.