Politie Zuid-Holland-Zuid

21/8 Weekend Hoeksche Waard

21-08-2005 - Nieuwsberichten District III

GETUIGENOPROEP
S-GRAVENDEEL - Een 31-jarige man uit s-Gravendeel is op vrijdagavond 19 augustus rond 15.30 uur tijdens het joggen slachtoffer geworden van mishandeling. De man raakte hierbij lichtgewond aan het hoofd. Hij rende aan de linkerzijde van de weg over de Kilweg richting centrum s-Gravendeel toen hij gepasseerd werd door een donkerblauwe Volkswagen, type Golf of Polo. De auto keerde en reed stapvoets met de man mee. In de auto zaten drie blanke vermoedelijk Nederlandse mannen. Het slachtoffer werd door de bestuurder aangesproken of hij meewilde voor homosexueel contact. Toen hij dat niet wilde werd hij door een van de inzittenden met een voorwerp in de nek geslagen en door de bestuurder met een voorwerp op het voorhoofd. Dit gebeurde ter hoogte van de ingang van het natuurpad aan de Kilweg. Daarna reed de auto weg richting s-Gravendeel. Het signalement van de bestuurder is: blanke man, achter in de dertig jaar oud. Tenger postuur en ongeveer 1.80 lang. Hij droeg een wit baseballpetje, een zwart en wit gekleurd t-shirt, blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. De andere twee inzittenden zijn waarschijnlijk tussen de 30 en 40 jaar oud en beiden ongeveer 1.90 m lang.
Getuigen die iets gezien hebben, kunnen zich melden bij de politie via tel.nummer (0900) 8844 (lokaal tarief). In het bijzonder wil de politie graag in contact komen met twee fietsers die op een afstand van zon 100 meter langs kwamen fietsen op het moment van de mishandeling.

INBRAAK HORECABEDRIJF
NUMANSDORP Bij een horecagelegenheid aan de Burgemeester de Zeeuwstraat te Numansdorp is tussen vrijdagavond 23 uur en de volgende dag, zaterdag 20 augustus, ingebroken. De daders hebben op het plaatsje twee volle biervaten en vier kratten met lege flessen weggehaald.

VERDACHTE SITUATIE
HEINENOORD Rond 5.00 uur op 21 augustus kreeg de Gemeenschappelijke Meldcentrale een telefoontje van de beheerder van de Heinenoordtunnel dat hij twee verdachte mannen zag rondlopen bij de tunnel. Daarop gingen agenten naar deze locatie en controleerden de mannen die geen goed verhaal wisten te vertellen over hun aanwezigheid daar terwijl zij onder andere een breekijzer bij zich hadden. Zij werden daarop aangehouden en worden ook verdacht van een inbraak die nacht aan de Nassauweg te Puttershoek. Het gaat om een 25-jarige uit Sommelsdijk en een 17-jarige uit Middelharnis.