Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (21/08/05)

TILBURG, 21 augustus 2005

Zwarte ram zorgt voor overlast

TILBURG: Een zwarte ram heeft vrijdag 19 augustus rond 15.00 uur voor overlast gezorgd op de Generaal Smutslaan en de Ringbaan-Zuid. Het dier had op de Generaal Smutslaan een vrouw aangevallen en was ook niet gesteld op politiebemoeienis. De politiemensen probeerden het dier met pepperspray te kalmeren, maar dat was niet effectief. Toen het dier de rijbaan van de Ringbaan-Zuid dreigde op te lopen, is besloten hem in een afgesloten hondenuitlaatplaats te drijven en hem daar op te sluiten. Dit lukte, waarna de Dierenambulance de ram kon meenemen. Waar het dier vandaan is gekomen, is niet bekend.

Hennepplukkers en hennepkwekerij aangetroffen in schuur woning

TILBURG: De politie trof zaterdag 20 augustus rond 10.30 uur in de schuur van een woning in de Minckelersstraat vier vrouwen aan die bezig waren hennep te knippen. De vier zijn een 51-jarige Waalwijkse, een 45-jarige Tilburgse, een 42-jarige Tilburgse en een 20-jarige Tilburgse. In de schuur en in een bij de woning geparkeerd staande auto trof de politie diverse vuilniszakken met hennepplanten aan. Ook trof de politie in een ander deel van de schuur een in werking zijnde hennepkwekerij, bestaande uit 289 hennepplanten aan. Daarop werd ook de 51-jarige bewoonster van het pand aangehouden. De vijf aangehouden vrouwen zijn overgebracht naar een politiebureau en in verzekering gesteld. De voor de kwekerij benodigde stroom bleek illegaal te worden verkregen. De vrouwen zijn na verhoor op zondag 21 augustus heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Mannen aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie hield vrijdag 19 augustus rond 21.15 uur op de Dolomietenlaan een 18-jarige man uit Tilburg aan. De man had in een flatwoning ruzie gekregen met zijn 16-jarige zus en haar 28-jarige vriend. Hij zou beide Tilburgers hebben geslagen en de honden van de 27-jarige man door de woning hebben gegooid. Ook vernielde hij twee deuren in het complex. De huismeester van het gebouw deed aangifte van vernieling van de deuren. Ook de zus en haar vriend deden aangifte tegen de man.
De verdachte is zaterdag 20 augustus na verhoor heengezonden.

TILBURG: Vrijdagavond 19 augustus omstreeks 22.00 uur vernielde een 44-jarige man uit Tilburg diverse spullen in een woning aan de Hoflaan. Ook sloeg hij de bewoner van die woning, een 40-jarige man uit Tilburg. Hij werd uiteindelijk door een buurman uit de woning gezet. De oorzaak voor de ruzie lag in de relationele sfeer. Toen de politie ter plaatse kwam, was de verdachte net weggereden. De politie kon de man staande houden op de Moerse Dreef. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 550 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.
Tegen de man is aangifte gedaan van huisvredebreuk, bedreiging, mishandeling en vernieling. Hij is na verhoor op zaterdag 20 augustus met een AU-dagvaarding heengezonden en moet zich dus te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Man aangehouden na mishandeling medewerker Parkeerbeheer

TILBURG: De politie hield zondag 21 augustus een 21-jarige man uit Tilburg aan. De man wordt ervan verdacht op zaterdag 20 augustus op de Korvelseweg een 28-jarige medewerker van Parkeerbeheer te hebben mishandeld. Die had de man een bekeuring gegeven, omdat hij zijn auto had geparkeerd zonder een parkeerkaartje te kopen. De man ging er na de mishandeling vandoor, maar kon op basis van zijn kenteken worden achterhaald en alsnog worden aangehouden. De man heeft de mishandeling bekend.

Winkeldief aangehouden

MOERGESTEL: Winkelpersoneel van een supermarkt aan het Rootven hield vrijdag 19 augustus rond 19.30 uur een 56-jarige vrouw uit Moergestel aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd onder andere sigaretten weg te nemen. Ze werd overgedragen aan de politie en bekende het feit te hebben gepleegd. Bovendien gaf ze toe eerder die week ook al een keer sigaretten te hebben weggenomen bij de supermarkt. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Daarna is ze met een AU-dagvaarding heengezonden. Ze moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden voor de diefstallen.

Vechtpartij in horecagelegenheid, man aangehouden

TILBURG: In de nacht van zaterdag 20 augustus op zondag 21 augustus ontstond in een horecagelegenheid aan de Heuvel een vechtpartij, waarbij twee mannen betrokken waren. Een 22-jarige man uit Tilburg deed bij de politie aangifte van mishandeling, Hij zou in de zaak zijn geslagen door een 18-jarige man uit Goirle. De verdachte werd omstreeks 03.20 uur aangehouden op de Heuvelring. Nadat de man een verklaring had afgelegd, is hij heengezonden. De verklaringen van beide mannen over de toedracht van de vechtpartij lopen nogal uiteen. De 22-jarige man uit Tilburg moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan letsel aan zijn oog.

Man aangehouden na vechtpartij in parkeergarage

TILBURG: In de nacht van zaterdag 20 augustus op zondag 21 augustus ontstond in een parkeergarage in de Veemarktstraat een ruzie tussen een aantal mannen, nadat een 33-jarige man uit Kaatsheuvel zou hebben geprobeerd voor te dringen bij de betaalautomaat. Tijdens de vechtpartij sneuvelde een ruit van een toegangsdeur. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de meeste vechtersbazen al vertrokken. Een getuige wees de politie de man aan die had geprobeerd voor te kruipen, waarna de ruzie was ontstaan. Deze man, de 33-jarige inwoner van Kaatsheuvel, weigerde aan het politie-onderzoek mee te werken. Ook weigerde hij zich te legitimeren. Hij schold de politiemensen uit en verzette zich tegen zijn aanhouding. De politieagenten kregen de man uiteindelijk onder controle en namen hem mee naar het bureau. Ook daar weigerde hij mee te werken. Hij is zondagmiddag 21 augustus heengezonden.

Woninginbraak

OISTERWIJK: Tussen zaterdag 20 augustus 18.50 uur en zondag 21 augustus 00.55 uur is ingebroken in een woning in de Graafschap Megenstraat. De inbreker kon de woning binnenkomen door een openstaand raam aan de achterzijde van de woning. De buit bestond uit geld.

Inbraak in winkel

OISTERWIJK: In de nacht van vrijdag 19 augustus op zaterdag 20 augustus is omstreeks 03.10 uur ingebroken in een winkel annex bedrijfspand aan de Monseigneur Verhoevenlaan. De toegangsdeur bleek te zijn opengebroken. Uit de winkel werden trainingsbroeken weggenomen.

Brommer blijkt motor na aanrijding

TILBURG: Zaterdag 20 augustus rond 11.40 uur vond op de Bredaseweg een aanrijding plaats tussen een automobiliste en een bromfietser. De automobiliste, een 57-jarige vrouw uit Tilburg, wilde uit een parkeervak wegrijden en zag daarbij de bromfietser, een 20-jarige man uit Tilburg over het hoofd. De bromfiets waarop de man reed bleek na onderzoek echter een motor te zijn. De bestuurder droeg geen helm en was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs Bovendien was het vervoermiddel niet verzekerd. Van slachtoffer werd de man dan ook verdachte. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De motor is in beslag genomen.

Politie houdt mannen aan na rijden onder invloed

TILBURG: De politie controleerde in de nacht van zaterdag 20 augustus op zondag 21 augustus omstreeks 00.19 uur in de Sinopelstraat een automobilist. De man, een 41-jarige inwoner van Tilburg, bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Uit de ademanalyse bleek vervolgens dat het ademgehalte van de man 915 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is daarop ingevorderd.

TILBURG: In de nacht van zaterdag 20 augustus op zondag 21 augustus omstreeks 03.30 uur werd op de Noordhoekring een automobilist gecontroleerd. De man reed zonder licht en had zo de aandacht van de politie getrokken. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 440 ug/l was. Tegen de man, een 22-jarige inwoner van Tilburg, is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd.

TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen zondagochtend 21 augustus omstreeks 04.00 uur een man met hoge snelheid in zijn auto over de Spoorlaan rijden. Ze controleerden de man, een 22-jarige inwoner van Tilburg, op de Hart van Brabantlaan, waar bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De man moest mee naar het politiebureau, maar wilde dit niet. Hij probeerde weg te komen, maar werd uiteindelijk in de politieauto geplaatst en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat zijn ademgehalte350 ug/l was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd.

Jongetje gewond na aanrijding

OISTERWIJK: Zaterdag 20 augustus vond omstreeks 19.15 uur op de Scheibaan een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser, waarbij de fietser gewond raakte aan zijn hoofd. De automobilist, een 32-jarige man uit Oisterwijk, had op de kruising van de Scheibaan en de Posthoornseweg een jongetje op de fiets over het hoofd gezien en reed hem aan. Het 7-jarige jongetje uit Oisterwijk kwam op de motorkap en tegen de ruit van de auto terecht en kwam uiteindelijk ten val. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis.

Auteur: Leonie van Ooijen