Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H TEN


20 en 21 augustus 2005


Eibergen - Blikseminslag in schoorsteen


In een schoorsteen van een woning aan de Hemstea in Eibergen is vrijdagavond omstreeks 20.00 uur de bliksem ingeslagen. Er ontstond geen brand maar wel veel rook in de woning. De politie, brandweer en het energiebedrijf verleenden assistentie. De hevig geschrokken bewoner werd opgevangen door buren.


Didam - Geld uit kerk gestolen


Uit een kerk aan de Smallestraat in Didam is afgelopen week geld gestolen. Een toegangshek werd geforceerd waarna vier offerblokken werden opengebroken en leeg geroofd. Hetzelfde gebeurde bij een kerk aan de Sint Jansgildestraat in Beek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel. 0900 - 8844.


Halle - Botsing na alcoholgebruik


De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur een 61-jarige vrouw uit Varsseveld aangehouden die betrokken was bij een verkeersongeval in Halle. De vrouw bleek op de Dorpsstraat met haar auto tegen een aan de rechterzijde, half op de stoep geparkeerde auto te zijn aangerden. Een blaastest wees uit dat de vrouw onder invloed van alcohol was. Op het bureau bleek uit een test dat haar alcoholpromillage 2,2 bedroeg. Haar rijbewijs werd ingevorderd.


Doetinchem - Fietsendieven gepakt


Dankzij de melding van een oplettende getuige kon de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee fietsendieven aanhouden op de Broekweg in Doetinchem. De twee 17-jarige jongens uit Doetinchem gingen er vandoor toen ze de politie zagen, en lieten de gestolen fiets achter. Het slot van de fiets was inmiddels al vernield. Even later konden de jongens toch worden aangehouden.


Varsseveld - Vechtersbaas aangehouden


De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was op de kermis in Varsseveld waar hij onenigheid zocht met een 18-jarige bezoeker van de kermis en zijn vrienden. Hij gaf de 18-jarige een kopstoot.


Doetinchem - Onenigheid in Doetinchem


Een 20-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt aan zijn gezicht na een ruzie in een café in de binnenstad van Doetinchem. Rond 2.30 uur kreeg hij onenigheid met een 17-jarige plaatsgenoot, die hem na een korte woordenwisseling een gebroken glas in zijn gezicht duwde. Het slachtoffer liep snijwonden in zijn gezicht op. De 17-jarige man werd aangehouden op verdenking van mishandeling.


Hummelo - Auto botst op verkeersborden


Een 36-jarige vrouw uit Vorden veroorzaakte zaterdagmiddag een verkeersongeval in Hummelo. Ze reed omstreeks 15.30 uur over de Zelhemseweg richting Zelhem. Bij het naderen van de rotonde met de Sliekstraat en de Dorpsstraat had zij niet voortdurend de controle over haar auto. Ze reed over de middengeleider en botste daar tegen twee palen en verkeersborden. De auto schoot door en kwam op de rotonde tot stilstand. De vrouw raakte niet gewond.


Ruurlo - Auto's vernield

Op een terrein aan de Spoorstraat in Ruurlo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zes oldtimers vernield. Van deze auto's werden ruiten, dan wel kop- of achterlichten ingeslagen. De schade is nog onbekend.


Wehl - Hond komt om bij verkeersongeval


Een 22-jarige man uit Wehl heeft zaterdag omstreeks 13.00 uur op de Didamseweg een fietser en zijn hond aangereden. De hond is ter plekke overleden aan zijn verwondingen. De automobilist reed op de Didamseweg in de richting van de Molenweg. In een bocht naar links kwam hij met zijn rechter wielen in de berm, waarna hij te sterk corrigeerde en de macht over het stuur kwijt raakte. Vervolgens kwam hij aan de andere zijde van de rijbaan terecht waarna hij de man met hond schepte. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Tel: 0900 8844


---- --