Dienstenbond CNV

Sociaal Contract The Greenery
23-08-2005

Een ruime meerderheid van de CNV-leden heeft in juni niet ingestemd met het nieuwe Sociaal dat per 1 juli jl. zou gaan gelden. Dit betrof met name de afspraak rondom plaatsing bij een andere werkgever binnen The Greenery (Hoofdstuk 5). Ik heb dit de werkgever bericht. Dit heeft partijen ertoe doen besluiten opnieuw in overleg te gaan met elkaar. Dit overleg heeft 18 augustus jl. plaatsgevonden met onderstaande tekst als uitkomst. Ik leg deze tekst ter goedkeuring aan u voor.

Het grootste bezwaar werd geuit tegen de arbeidsvoorwaardelijke bepalingen bij plaatsing bij een andere werkgever binnen The Greenery. Wanneer er sprake zou zijn van een nieuwe functie met een lager salaris zou het huidige salaris worden afgebouwd totdat het niveau van het nieuwe salaris is bereikt.

Er is nu een duidelijk onderscheid gemaakt tussen het aanvaarden van een passende functie (5.1a), waarbij alle voor u op dat moment geldende arbeidsvoorwaarden blijven gelden en het OP BASIS VAN VRIJWILLIGHEID aan vaarden van een niet passende functie (5.1b). In dit laatste geval wordt het salaris wel stapsgewijs afgebouwd naar het lagere niveau.

Wij leggen deze gewijzigde tekst opnieuw ter stemming bij u voor. U kunt hier via e-mail op reageren.

Met werkgever is afgesproken dat het Sociaal Contract dat per 1 juli jl. afliep is verlengd tot 1 september a.s. De bedoeling is dat vanaf
1 september 2005 het nieuwe Sociaal Contract gaat gelden. Maar het woord is aan u.