Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 23-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Drugs

BREUKELEN Maandagavond 22 augustus kreeg de politie de melding dat twee personen apparatuur van een hennepkwekerij in een kleine vrachtwagen aan het laden waren. Agenten namen omstreeks 22.35 uur polshoogte en zagen de vrachtwagen op de Straatweg richting Maarssen rijden. De agenten gaven de bestuurder, een 36-jarige man uit Breukelen, een stopteken en controleerden de inhoud van zijn voertuig. Er bleken inderdaad diverse attributen van een hennepkwekerij aanwezig te zijn. Ook troffen de agenten wikkels met vermoedelijk harddrugs, pillen en een groot contant geldbedrag in de vrachtwagen aan. De bestuurder en zijn bijrijder, een 27-jarige Utrechter, werden aangehouden voor het overtreden van de opiumwet en zijn in het politiebureau ingesloten. Nader onderzoek volgt.

Aanhouding na geweld

WOERDEN Zaterdag 20 augustus heeft de politie een 15-jarige jongen uit Woerden aangehouden voor geweldpleging.

Omstreeks 17.00 uur stond een 15-jarige jongen uit Woerden ter hoogte van een winkel op de Iepenlaan, toen hij werd aangesproken door zijn leeftijdgenoot (eveneens uit Woerden) en twee vrienden. De jongens kenden elkaar vermoedelijk van een conflict uit het verleden. De eerste jongen reageerde niet op het drietal en dat was voor één van hen reden om het slachtoffer een stomp te geven. Het slachtoffer is met zijn vader naar de jongen gaan zoeken en trof hem met zijn vrienden in de omgeving aan. Wederom vielen over en weer klappen. Op dat moment kwam versterking voor het drietal en werd de 15-jarige jongen door meerdere personen geschopt en geslagen. De jongen is vervolgens naar het politiebureau gegaan voor aangifte. Iets later kwam ook de andere 15-jarige jongen naar het bureau voor het doen van aangifte, maar hij werd aangehouden als verdachte. Hij is ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor. De zaak is in onderzoek.

Geweld in winkel

MAARSSEN Zaterdagmiddag 20 augustus werd een 20-jarige Maarssenaar aangehouden voor het slaan van een caissière.

Omstreeks 14.25 uur kreeg de politie de melding dat in een bouwmarkt aan de Industrieweg een caissière in haar gezicht was geslagen. Een 20-jarige Maarssenaar werd door een medewerker van de bouwmarkt aangehouden. De gewaarschuwde agenten namen hem mee naar het bureau voor verhoor. Daar is proces-verbaal opgemaakt. De aanleiding lag vermoedelijk in de relationele sfeer.

Aanhoudingen feestterrein

WILNIS Surveillerende politieagenten hebben op het feestterrein aan de Pieter Joostlaan zaterdag en zondag in totaal vier personen aangehouden op verdenking van handel en/of bezit van drugs.

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus hebben agenten drie mannen aangehouden op verdenking van handel in drugs. Bij de fouillering werd bij twee van hen een geringe hoeveelheid drugs aangetroffen. De mannen, een 17- jarige en een 23-jarige man uit Mijdrecht en een 18-jarige man uit Woerden zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij afstand gedaan hebben van de drugs. De mannen zijn hierop in vrijheid gesteld. De drugs zal worden vernietigd.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus is wederom een 18-jarige man uit Woerden aangehouden op verdenking van handel in drugs. De man werd geboeid omdat hij probeerde te vluchten. Bij deze man werd geen drugs aangetroffen en is na verhoor weer vrijgelaten.