Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 23-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Twee mannen aangehouden na inbraak

DE MEERN De politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van het inbreken in een bedrijfspand aan de Strijkviertel.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd bij een bedrijf aan het Strijkviertel. Op weg naar de locatie zagen agenten een scooter met twee personen vanuit De Meern in de richting van Utrecht rijden. De personen voldeden aan de opgegeven signalementen.

Bij het zien van de politie gingen de mannen er vandoor en reden over een fietsbrug naar de Zandbrug. Door een stuurfout kwam de scooter ten val. De twee verdachten zagen toch weer kans om met de scooter verder te rijden. Na een korte zoektocht zagen agenten het tweetal over de Zandweg lopen. De mannen -19 en 20 jaar oud en beiden uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De scooter werd niet meer aangetroffen. Bij het bedrijfspand bleek dat er met geweld geprobeerd was een deur te openen en was het alarm buiten gebruik gesteld. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Bejaarde vrouw beroofd

UTRECHT Maandagavond vond ter hoogte van het Park Oog in Al een beroving plaats van een bejaarde vrouw door twee mannen.

Een 83-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 19.35 uur te wandelen langs het park Oog in Al. Plotseling werd de vrouw beroofd van haar portemonnee door twee tot nu toe onbekende mannen. Na de beroving werd het slachtoffer door buurtbewoners opgevangen en geholpen.

Signalement: mannen, donkergetinte huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, rond de


1.75 mtr. lang en een slank postuur. De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Vrachtwagen kantelt op Rijksweg

UTRECHT Een vrachtwagen met oplegger, geladen met kippen, is dinsdagmorgen, om 02.50 uur, tegen een rijdende afzetting gereden en gekanteld. Het ongeval vond plaats op de Rijksweg A27, ter hoogte van de afslag Lunetten, in de richting van Hilversum.

Bij het ongeval raakte de 39-jarige bestuurder, een inwoner van Hoogland, en de bestuurder van de rijdende wegafzetting, een 36-jarige inwoner van Zoetermeer, gewond. Beiden zijn voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De regionale verkeersdienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk is de bestuurder van de vrachtwagen in slaap gevallen.

De lading van de vrachtwagencombinatie, bijna 8000 levende kippen, raakte over de gehele rijbaan verspreid en werd door de brandweer en medewerkers van het transportbedrijf verzameld en overgeladen in andere vrachtwagens. Meerdere kippen hebben het ongeval niet overleefd.

De verwachting is dat de rijbaan rond 10.30 uur weer volledig vrijgegeven kan worden voor het verkeer. Tot die tijd is verkeer mogelijk over één rijstrook.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Lange Elisabethstraat heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Tijdens de surveillance liepen agenten omstreeks 14.30 uur langs een winkel aan de Lange Elisabethstraat. Op het moment dat de agenten de winkel passeerden ging het alarm af en zagen zij een meisje naar buiten komen lopen. Het 17-jarige meisje liep rechtstreeks in de handen van de agenten en werd ter plaatse aangehouden. Zij bleek een broek gestolen te hebben. Op het bureau werd in overleg met haar ouders voor een Haltstraf gekozen.