Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl

:: 23 Aug 2005

ECABO wil doorstroom vmbombo stimuleren

Oriëntatiesite economische opleidingen gelanceerd

ECABO introduceerde half augustus www.mbowijzer.nl voor leerlingen in het vmbo die zich oriënteren op een vervolgopleiding. De website verbindt 50 beroepen met 22 opleidingen en gaat uit van de interesse van de vmboer. Aan de hand van een beroepenquiz selecteren leerlingen een beroep dat hen aanspreekt. Uitgebreide informatie over de beschikbare mbo-opleidingen in de economische sector wordt hieraan toegevoegd.

Mbowijzer.nl is de eerste website die de doorstroom van vmbo naar mbo in de economische opleidingsrichtingen wil stimuleren. De doelgroep bestaat uit ruim 110.000 derde- en vierdejaars vmboers die hun opleiding volgen aan 600 vmbo-scholen.

ECABO wil eraan bijdragen dat vmbo-leerlingen goed voorbereid en voorgelicht aan hun mbo-opleiding beginnen. Behalve vmboers behoren havisten en heroriënterende mboers tot de potentiële bezoekers. Ook zullen docenten en decanen in het vmbo en mbo de website kunnen gebruiken. Mbowijzer.nl is eveneens een handig naslagwerk: alle beroepen, opleidingen, instellingen en open dagen in het mbo staan op een rij.

Mbowijzer.nl is opgezet door kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO. Op de site staat daarom informatie over de economische-administratieve, ICT-, kunst- en veiligheidsberoepen.