Gemeente Heemskerk


Heemskerk ontvangt provinciale subsidie natuurzone Trompet

HEEMSKERK De gemeente Heemskerk ontvangt een subsidie van 28.521,- van de provincie Noord-Holland voor de aanleg van een natuurzone op het bedrijventerrein De Trompet. Het ontwerp voorziet in het verbreden van de bestaande waterlopen, de aanleg van plas/dras-oevers en het aanleggen van enkele vochtige poelen. In het gebied komt kruidenrijke vegetatie.

Tijdens de planontwikkeling, medio jaren 90, van het bedrijventerrein De Trompet bleek dat het noordelijke deel van het gebied niet voor bedrijfsbebouwing in aanmerking kan komen in verband met de aanwezigheid van de nationale leidingenstrook. In het Bestemmingsplan / het Beeld-milieukwaliteitsplan De Trompet kreeg dit gebied de bestemming natuurontwikkelingszone. Op basis van het Beeld-milieukwaliteitsplan voor De Trompet heeft Buro Adrichem in 2002 het Groenplan voor de 1e fase (het ten westen van het spoor gelegen deel) van De Trompet opgesteld. In dit Groenplan is de natuurzone opgenomen. Vervolgens is in de notitie Projectplan Natuurzone De Trompet het ontwerp voor de natuurzone uitgewerkt.

Gedeputeerde Staten heeft besloten om voor het project een subsidie te verlenen van 50% van de subsidiabele kosten. Naast het verbreden van de bestaande waterlopen, de aanleg van plas/dras-oevers en het aanleggen van enkele vochtige poelen en kruidenrijke vegetatie komt er ook een schelpenwandelpad voor de mensen die op De Trompet werken. Het is de bedoeling in het najaar van 2005 te beginnen met de aanleg van de natuurzone.