Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 augustus 2005


Nijbroek - vrouw zwaar gewond bij aanrijding


Alle hulpverleningsdiensten zijn maandagavond ingezet bij een aanrijding op de Middendijk, waarbij een 20-jarige vrouw uit Terwolde zwaar gewond raakte. De aanrijding vond omstreeks 18.30 uur plaats op een weggedeelte na een aantal bochten in de weg. De vrouw heeft mogelijk te hard gereden en hierdoor de macht over het stuur verloren, waarna ze tegen een boom botste. Ze raakte bekneld in haar auto en getuigen verleenden in afwachting van de komst van brandweer en ambulance eerste hulp. Nadat zij uit de auto was bevrijd en gestabiliseerd is zij overgebracht naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn. Zij liep meerdere verwondingen op, waaronder botbreuken.
Voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie is de rijbaan ongeveer 2 uur afgesloten geweest.


Gorssel - geslaagde noodlanding


Maandagmiddag rond 15.30 uur hebben een leerling en zijn instructeur met hun vliegtuigje een geslaagde noodlanding gemaakt op een weiland aan de Eekweg in Gorssel. Tijdens de instructievlucht ontstonden er motorproblemen en uit voorzorg werd een noodlanding gemaakt. In overleg met de luchtvaartpolitie en de loco-burgemeester van de gemeente Lochem mocht men na reparatie weer opstijgen richting de thuishaven Teuge. Om één en ander zo goed mogelijk te laten verlopen had de boer een baantje gemaaid voor een veilige start. Eind goed; al goed !


Lochem - jeugd bekeurd


De politie heeft maandagavond laat 5 jongeren uit Lochem bekeurd die zich in de oude school aan het Lutteveltplein bevonden en tijdens hun verblijf een ruit hadden vernield. De jongens hadden de bordjes "verboden toegang 461 WvSr) genegeerd en waren over de afzettingshekken geklommen om naar de school, die op de nominatie staat om gesloopt te worden, te gaan. Ze hadden op het dak gezeten en de vernieling gepleegd.


Warnsveld - gevonden foto


Het zal maar de enige foto zijn waar je nog met elkaar op staat en juist die ben je nu kwijt. Dit moet een Warnsveldse gedacht hebben toen zij op de hoek Bieshorstlaan /
Rhienderinklaan een foto uit 1969 (afgedrukt) vond. Ze bracht hem naar de politie Zutphen en hoopt de verliezer hiermee een plezier te doen. Op de foto staan twee vrouwen en een man. Zij zitten voor een stenen muur op een bank. Kennelijk heeft het drietal een wandeling ergens in het buitenland achter de rug, één van hen heeft een wandelstok. De afgebeelde mensen worden rond de 50 geschat en de verliezer kan contact opnemen met de politie Zutphen (0900 - 8844).


Twello - toiletten verbrand


Een werknemer van een bouwbedrijf heeft aangifte van brandstichting gedaan. Tijdens de bouvak hebben onbekenden twee ecotoiletten op een bouwplaats aan de Duistervoordseweg in brand gestoken. Door het vuur liep een boom ook nog brandschade op. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Almen - amazone komt onder paard


Een 25-jarige Zutphense amazone is maandagavond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw reed omstreeks 20.40 uur met haar paard op de Wagenvoortsdijk toen het dier van een landbouwvoertuig schrok. Het begon te steigeren en viel vervolgens achterover. Hierbij kwam de amazone onder haar paard terecht en is even buiten bewustzijn geweest. Zij is ter observatie overgebracht en de politie weet niet of zij is opgenomen of daadwerkelijk letsel heeft opgelopen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --