Politie Zuid-Holland-Zuid

23/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-08-2005 - Persberichten District I

BROMMER RIJDT DOOR
DORDRECHT Een brommer is na een ongeval doorgereden. Op maandagmiddag 22 augustus 2005 reed een 58-jarige vrouw uit Dordrecht over het fietspad langs de Rondweg in Dordrecht. Ze wilde afslaan de Oudendijk op. Achter haar kwamen twee brommers. De eerste haalde haar in maar de tweede raakte de fietsmand. De brommer ging door terwijl de vrouw op de grond viel. Ze had last van haar rug en schouder.

BETAST
DORDRECHT Agenten hebben een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij betastte op maandagavond 22 augustus 2005 een 16-jarig meisje uit Dordrecht. Dat gebeurde in het Wantijpark in Dordrecht. Het slachtoffer probeerde nog met anderen de verdachte te volgen en aan te houden. Politiemensen zochten ook in de buurt en zagen de 40-jarige vanuit de Vlotlaan lopen. De 16-jarige herkende de man.

VERNIELING
DORDRECHT Voor vernieling hebben agenten twee verdachten aangehouden. De politiemensen gingen op dinsdag 23 augustus 2005 rond 00.15 uur naar een parkeerplaats op de Karel Lotsyweg in Dordrecht. Een getuige zag dat twee personen daar iets vernielden. En dat klopte want er lag een aantal ruiten uit bushokjes. Op het fietspad langs de N3 vonden agenten de twee verdachten van 18 jaar uit Dordrecht.

BELEDIGING
DORDRECHT Op De Waag in Dordrecht heeft de politie twee vrouwen aangehouden. Agenten spraken op dinsdag 23 augustus 2005 omstreeks 03.30 uur twee vrouwen aan en vroegen de twee naar hun identiteitsbewijzen. De ene vrouw van 30 jaar begon direct de politiemensen te beledigen. Na haar aanhouding hiervoor sloeg ze wild om zich heen en schopte en sloeg op het bureau ook naar agenten. De politie hield ook een andere 52-jarige vrouw aan die zich met de aanhouding bemoeide.

CONTROLE
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie houdt rond scholen het parkeergedrag van ouders in de gaten. Er komen klachten van overlast binnen van ouders die met de auto hun kinderen afzetten bij de scholen. De autos staan bijvoorbeeld verkeerd geparkeerd op plekken waar dat niet mag. Een boete voor dit verkeerd parkeren is 45 euro.

AANRIJDING LETSEL
ZWIJNDRECHT - Op maandagmiddag 22 augustus 2005 omstreeks 13.50 uur vond op de Swanendrift in Zwijndrecht een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een personenauto, bestuurd door een 67-jarige vrouw uit Heerjansdam reed over de Swanendrift en wilde linksaf het Hoofdland inrijden. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Zwijndrecht, die haar over de Swanendrift tegemoet kwam rijden. Een aanrijding volgde. Een 65-jarige man uit Heerjansdam die bij de 67-jarige vrouw in de auto zat liep een hoofdwond op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar de wond gehecht werd. Beide autos raakten beschadigd.

BROEKEN
ZWIJNDRECHT Beveiligingsmedewerkers hebben een 34-jarige man uit Breda aangehouden. Hij stal op maandagmiddag 22 augustus 2005 spijkerbroeken bij een winkel aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. De verdachte was met twee anderen die kans zagen te ontsnappen.

FIETS
ZWIJNDRECHT Agenten hebben een 17-jarig meisje uit Zwijndrecht aangehouden. Een 14-jarig meisje uit Zwijndrecht herkende op maandagavond 22 augustus 2005 haar gestolen fiets. Deze stond op de Beneluxlaan in Zwijndrecht. De 17-jarige vertelde dat de fiets van haar was. Politiemensen namen haar mee in verband met heling van de gestolen fiets.