Politie Gelderland-Midden

Ede, inbraak in pand met opslagboxen

Publicatiedatum: 23-8-2005 10:55:20

In een pand aan de Galvanistraat in Ede is afgelopen nacht ingebroken. In het pand zijn opslagboxen gevestigd, waarin diverse goederen worden opgeslagen. In de nacht van maandag op dinsdag hebben meerdere mannen het pand en ongeveer 35 opslagboxen opengebroken. Het is nog onbekend wat er is ontvreemd. De inbrekers zijn vermoedelijk gestoord door een beveiligingsmedewerker die poolshoogte ging nemen na inbraakalarm. Hij zag twee mannen op het terrein lopen, die er vandoor gingen toen zij hem zagen. Ze vluchten weg via de Galvanistraat en de Pascalstraat. Kort daarna hoorde de getuige een voertuig wegrijden. De twee mannen die hij heeft gezien omschrijft hij als volgt:
§ Een blanke man, ongeveer 25 tot 30 jaar oud, 1.85 a 1.90 lang, fors postuur, bol gezicht, geen snor, baard of bril. Hij droeg een donkere baseballpet, een korte donkere jas, een blauwe spijkerbroek en lichte sportschoenen.
§ De tweede man was ook een man met een blanke huidskleur, 1.85 a
1.90m, tenger slungelachtig postuur, smal gezicht, geen bril, snor of baard. Ook hij droeg een donkere baseballpet, een blauwe spijkerbroek, een korte donkere jas en lichte sportschoenen.
Indien iemand iets gezien of gehoord heeft, of aanslaat op het signalement van de daders, dan zou de politie dit graag horen. De politie in Ede is bereikbaar via 0900-8844 of anoniem via Bel M: 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---