Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 23-08-2005

Eenzijdig ongeval, drank in het spel
EMMER COMPASCUUM Op de Munsterseweg is maandagavond een eenzijdig ongeval gebeurd. Een 36-jarige man uit Emmer Compascuum reed over de deze weg van Roswinkel in de richting van Emmer Compascuum. De man verklaarde dat hij een dier op de weg had zien lopen en daarom fors op de rem had getrapt. De man raakte de macht over het stuur kwijt en belandde via de berm, het fietspad en de bushaltepaal in een droge sloot. Omdat de man een gordel droeg kon hij ongedeerd uit de auto stappen. In het kader van botsen = blazen werd ook een alcoholtest afgenomen. Het resultaat, 655 µg/l (1,5 promille) was goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook werd het rijbewijs van de man ingenomen. De man kreeg een dagvaarding en moet zich voor de rechter verantwoorden. (05-172686)

Vrachtwagen van de weg zorgt voor file
ASSEN Een vrachtwagen die dinsdagnacht om halftwee van de weg raakte zorgde in de ochtend spits voor een file van zon 5 km. De 37-jarige bestuurder uit Stolwijk reed met de vrachtwagen met oplegger over de A28 van Assen richting Groningen net na de afslag Assen-Noord kwam de combinatie in de berm. Hoewel de bestuurder nog geprobeerd heeft om weer op de weg te komen belandde de vrachtwagen toch op zn kant in de sloot. Tijdens de berging werd één rijbaan afgesloten. Om 10.00 uur was de weg weer vrij. (05-172712)

Boete, geen bromfietscertificaat
HOOGEVEEN De politie heeft een 57-jarige man uit Hoogeveen bekeurd omdat hij op een brommer reed zonder rijbewijs of bromfietscertificaat. De man viel op omdat hij met zn 60 km uur over de Koppeling (Mr Harm Smeengelaan) reed. De man kreeg daarvoor een bekeuring. (05-172656)

Politie onderzoekt vernielingen
SCHOONOORD - Bij een bedrijf in Schoonoord werd van acht verschillende vrachwagens de zijruit in geslagen. De vrachtwagens stonden op het terrein aan de Maatschappijweg. Uit één van de vrachtwagens werd een frontje van de radio weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling en diefstal. (05-172737)

Snelkraak gokkasten
NIEUW AMSTERDAM In de nacht van maandag op dinsdag is een snelkraak gepleegd in een horecagelegenheid aan de Vaart ZZ. Tegen kwart over drie kreeg de politie melding van de inbraak. In de zaak werd een gokkast opengebroken. In totaal wordt een bedrag van rond de 1000,- gemist. Mensen die tussen drie en halfvier iets hebben gezien in de omgeving van het horecacentrum wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. (05-172719)

Winkeldief heeft spijt
PATERSWOLDE Bij een winkel aan de Hoofdweg werd maandagmiddag een 75-jarige vrouw betrapt. De vrouw had een ossenhaas ter waarde van zon 12,- gestolen. De vrouw gaf toe dat ze het vlees niet betaald had. Van de politie kreeg de vrouw een bekeuring. (05-172603)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 12.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.