1e persbericht van dinsdag 23 augustus 2005

Eindhoven 23-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na huiselijk geweld aangehouden

In zijn woning in de Gestelse wijk Hanevoet is dinsdag om 6.35 uur een 46-jarige man aangehouden. Hij had dinsdagochtend zijn 41-jarige vrouw de keel dichtgeknepen en met een mes bedreigd. De man is ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Een man van 47 jaar uit Son heeft dinsdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten zagen de man rond 2.15 uur op het Stationsplein rijden. Omstanders attendeerden hen erop dat de man mogelijk teveel gedronken had. Toen de agenten de man daarop aanspraken, roken ze een alcohollucht. Hij weigerde vervolgens mee te werken aan een ademanalyse, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Helmond: Automobilist aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een 42-jarige Helmonder. Surveillerende agenten zagen hem rond 3.45 uur op de Europaweg in een auto rijden. Toen de wagen voor het stoplicht op de kruising met de Mierloseweg stil bleef staan en de agenten langsreden, zagen ze de bestuurder met zijn hoofd tegen het raam liggen. Hij bleek te slapen. Omdat de man naar alcohol rook, is hij meegenomen naar het bureau. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Ook bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingenomen, waarop proces-verbaal tegen de man werd opgemaakt.

Helmond: Man en vrouw betrapt bij fietsdiefstal

Maandag om 21.15 uur zijn op de Goorkesdijk een 30-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden zonder vaste woonplaats, aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt toen zij op de Braakse Bosdijk het slot van een fiets probeerden open te breken. Zij probeerden te ontkomen nadat zij zagen dat ze ontdekt waren, maar de politiemensen konden hen achterhalen. Ze zijn ingesloten.

Best: Zoon gooit ruit ouderlijke woning in

Een 17-jarige jongen uit Best is maandag op de Koningin Julianaweg aangehouden nadat hij een ruit van de ouderlijke woning, elders in Best, ingegooid had. De jongen was thuis gekomen en werd kwaad door een opmerking van zijn vader. Hij ging de woning uit en gooide met enkele stenen de voorruit van de woning in. Daarna liep hij weg. De jongen kon op straat aangehouden worden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Budel: Laptop weg na inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Randweg-Oost. Er zijn twee ruiten vernield en uit het bedrijf is een laptop weggenomen.

Nuenen: Jongen na vernieling aangehouden

Dinsdag om 1.45 uur is op de Hoekstraat een 16-jarige Nuenenaar aangehouden. De jongen gooide bij een horecagelegenheid aan de Hoekstraat een terrasstoel tegen een ruit. Hij sneed ook het doek van een parasol kapot. De jongen maakte deel uit van een groep jeugd die bij de horecazaak werd geweigerd omdat ze zondagavond problemen veroorzaakten bij de zaak. De jongen is ingesloten.

Aarle-Rixtel: Man aangehouden na burenruzie

Op de Biermanstraat is maandag om 21.40 uur een 55-jarige man uit Aarle-Rixtel aangehouden. De man zou even daarvoor een 61-jarige buurtgenoot hebben mishandeld. Hij had hem bij de keel gepakt. Ook de tuinpoort van de 61-jarige man zou hij vernield hebben. Hij had er tegenaan getrapt. Er bestaat al enige tijd onenigheid tussen beide mannen. Eerder op de dag was de poort van de 61-jarige man al beklad. Hij maakte daar en van de woning van de verdachte fotos. Dat was het moment waarop de verdachte naar buiten kwam stormen en de ander aanviel. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.