Nederlandse Vakbond Varkenshouders


23-08-2005 NVV heeft groot draagvlak bij alle varkenshouders
Uit een door de HAS Kennis Transfer uitgevoerde studie blijkt dat het overgrote deel van de varkenshouders in Nederland positief zijn over het door de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gevoerde beleid en de ingenomen standpunten.

NVV heeft groot draagvlak bij alle varkenshouders Omhoog Omlaag Ga naar de index
PERSBERICHT

Barneveld, 23 augustus 2005

Kenmerk: P4560

NVV heeft groot draagvlak bij alle varkenshouders

Uit een door de HAS Kennis Transfer uitgevoerde studie blijkt dat het overgrote deel van de varkenshouders in Nederland positief zijn over het door de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gevoerde beleid en de ingenomen standpunten. Ruim 50 % van de niet NVV leden geeft de NVV een ruim voldoende voor haar opereren, zelfs 33 % van de niet leden geeft een waardering van 7 of hoger! Als hoofdreden waarom men dan om toch nog geen NVV-lid is geworden geeft men de kosten van het lidmaatschap aan.

In de studie wordt ook het beeld bevestigd dat vooral varkenshouders die de varkenshouderij als hoofdtak hebben lid zijn bij de NVV. Bij veel niet-leden blijkt de varkenshouderij een neventak te zijn. Het is dan ook logisch dat bij de niet leden de bedrijfsomvang beduidend kleiner is als bij de NVV leden. Dit verklaard waarom de drempel van de kosten voor een lidmaatschap groter is.

Van de NVV leden geeft 83% aan tevreden te zijn over zijn eigen NVV regio. Frappant is ook dat bijna 55 % van de geënquêteerde leden geen verbeterpunten weet te noemen voor de NVV.

De uitkomsten van deze HAS Kennis Transfer afstudeeropdracht sterken de NVV in haar positie en het gevoerde beleid.

Het imago-onderzoek is te bekijken op www.nvv.nl
---