Politie Flevoland

Veiligheid stadion scoort

Almere 23-08-2005 - Bij de eerste competitiewedstrijd van FC Omniworld maandagavond tegen FC Den Bosch is gebleken dat een goede voorbereiding op het gebied van veiligheid, zijn vruchten afwerpt. FC Omniworld, gemeente en politie hebben in de voorfase nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat spelers en bezoekers zich veilig weten. Ook tijdens de wedstrijd werd de veiligheid bewaakt. Zo werd een Amsterdammer met een landelijk stadionverbod herkend en aangehouden.

De 20-jarige Amsterdammer werd aangehouden omdat hij ondanks zijn landelijk stadionverbod toch in het stadion was. De Amsterdammer werd herkend en direct na de wedstrijd buiten het stadion aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt en hij kan waarschijnlijk een forse boete tegemoet zien.
Na zijn aanhouding gaven een aantal medesupporters er blijk van dat ze het niet eens waren met de aanhouding. Ze reageerden opstandig. De bereden politie hield de menigte op afstand waardoor de Amsterdammer veilig afgevoerd kon worden.
Eén van de medesupporters, een 24-jarige Almeerder, gooide een steen tegen één van de ruiters en moest na een korte achtervolging met hulp van een surveillancehond worden aangehouden. Hierdoor werd de onrust in de kiem gesmoord. Na behandeling in het ziekenhuis is de Almeerder ingesloten in het cellencomplex van het politiebureau aan de Baljuwstraat.