Vereniging Natuurmonumenten


NATUURONTDEKTOCHT MET GPS
23-08-2005

Ontdek de natuur met de GPS: Vanaf deze zomer kunt u vanuit bezoekerscentrum Brunssummerheide een letterbox-tocht ondernemen. Een GPS-apparaat leidt u naar box ingegraven boxen met natuuropdrachten. Zo dringt u steeds dieper door in het Limburgse natuurgebied.

Vanaf 8 jaar

Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De tocht duurt zo'n 2,5 uur. Voor resereveringen: 045-5630355 van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

GPS

Een GPS-apparaat is een soort super-kompas, dat contact maakt met een satelliet. Het brengt u feilloos tot op enkele meters nauwkeurig naar de verstopte letterboxen. Letterboxen is een combinatie van spoorzoeken, kaartlezen en actief bezig zijn in de natuur. De activiteit is geschikt voor jong en oud. In iedere grondbus vindt u een opdrachtkaart, een verrassing etc. De methodiek is overgewaaid uit Engeland (Dartmoor). Daar is het uitgegroeid tot een rage.

Vereniging Natuurmonumenten is bijzonder enthousiast over dit concept en ziet het 'letterboxen' als een boeiende mogelijkheid om het publiek verder kennis te laten maken met haar natuurgebieden. Aan de Grensmaas bij Stevensweert kunt u ook al GPS-en en binnenkort ook op de Sint Pietersberg. Kijk ook op www.natuurmonumenten.nl

Reserveren

Het letterboxen kost voor leden van Natuurmonumenten EUR 5,00 per set. Niet-leden betalen EUR7,50. Voor de leenmaterialen, waaronder het kostbare GPS-apparaat, wordt een contante borg van EUR100,00 en een legitimatie gevraagd. U dient vooraf te reserveren, zodat u zeker een leenset ter beschikking heeft. Startpunt en reserveringen: Bezoekerscentrum Brunssumerheide, Schaapskooiweg 99, 6414 EL Heerlen tel.45-5630355.

Meer informatie:

Voor verdere informatie over het letterboxprogramma van Vereniging Natuurmonumenten: Bezoekerscentrum Brunssummerheide (of Paul Wijenberg na 16 augustus), 045-5630355.