Ingezonden persbericht


Nieuwe versie WAVE verbetert communicatie tussen openbare veiligheidsdiensten

Department of Homeland Security geeft miljoenensubsidie voor aansluiting bestaande communicatiesystemen op IP-netwerk

Amsterdam, 23 augustus 2005 - Twisted Pair Solutions introduceert versie 2.0 van WAVE, een oplossing die directe communicatie tussen gebruikers van allerlei verschillende communicatiesystemen mogelijk maakt. De nieuwe versie wordt momenteel ingezet als interoperabiliteitsoplossing voor het OPSCAN-project. Dit project heeft als doel om de veiligheid van burgers en ambtenaren te verhogen door verbeterde communicatie tussen ruim 40 verschillende veiligheidsdiensten in zes Washington Counties (V.S.). Doordat de bestaande radiocommunicatiesystemen van de diensten worden aangesloten op een beveiligd IP-netwerk, hoeven de diensten niet te investeren in nieuwe communicatiesystemen. Het Amerikaanse Department of Homeland Security, dat richtlijnen heeft opgesteld voor interoperabiliteit, verleent een subsidie van 5,8 miljoen USD aan OPSCAN.

OPSCAN-projectmanager Sheriff Joe Martin van Clallam County: "Het Internet Protocol is uitermate geschikt om allerlei bestaande radiosystemen aan elkaar te koppelen. Met WAVE verbeteren we de communicatie tussen de 'first responders' bij de openbare veiligheidsdiensten, die allemaal hun eigen systemen en frequenties gebruiken. Bovendien is het IP-platform eenvoudig te migreren naar toekomstige technologieën en zitten we niet vast aan één leverancier of protocol."

Met de nieuwste versie van WAVE (Wide Area Voice Environment) zijn klanten niet langer meer gebonden aan de beperkingen van specifieke radiocommunicatiesystemen, hardware, gateways of routers. WAVE 2.0 is een IP-platform dat volledig is gebaseerd op open standaarden om klanten het maximale te laten halen uit hun gedane investeringen in technologie. Een groot aantal openbare veiligheidsdiensten, defensieonderdelen en financiele dienstverleners profiteert reeds van de lagere Total Cost of Ownership van WAVE.

Nieuwe features WAVE 2.0
* Duidelijk overzicht van aanwezigheid en status van alle gebruikers. * Integratie met Active Directory.
* Text Messaging.
* Real-time monitoring van de communicatie.
* Gestandaardiseerde rapportagemogelijkheden.

"Snelle en soepele communicatie is van levensbelang voor veiligheidsdiensten, maar blijkt telkens een struikelblok door het grote aantal verschillende communicatiesystemen dat wordt gebruikt", zegt Hans Bak, Managing Director van Twisted Pair Solutions EMEA. "Met WAVE geven we inhoud aan de belofte van het IP-platform. We kunnen letterlijk alle systemen met elkaar laten communiceren: van telefoon en GSM tot en met pc's, radio's en portofoons, ongeacht de gebruikte frequentie."

Twisted Pair Solutions, Inc.
Twisted Pair Solutions, Inc. ontwikkelt software voor de uitwisseling van spraak tussen gebruikers van uiteenlopende apparaten. Het softwarepakket WAVE brengt naadloze verbindingen tot stand tussen communicatiesystemen die anders geen informatie kunnen delen. Het EMEA-hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Gebruikers van WAVE zijn onder meer de US Army en de US Forest Service, en het Nederlandse leger.

Ingezonden persbericht