Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


23 augustus 2005

.

APELDOORN - Eiergooiers betrapt

De politie heeft maandagmiddag 22 augustus twee jongens aangehouden nadat ze door omwonenden op heterdaad waren betrapt bij het gooien van eieren tegen de gevels en ramen en van woningen in de omgeving van het Vogelplein in Apeldoorn. Een derde jongen wist te ontkomen. De twee, een 13-jarige en een 23-jarige Apeldoorner werden door de omwonenden opgehouden totdat de politie arriveerde en konden worden overgedragen. De jongelui reden op een snorfiets die voor nader onderzoek werd meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat deze was gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De 13-jarige Apeldoorner zal worden doorwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden genomen.


LOENEN - Auto gestolen na woninginbraak

Bij een woninginbraak aan de Molenbeek in Loenen is in de nacht van zondag 21 augustus op maandag 22 augustus een personenauto gestolen. De inbrekers namen verschillende goederen weg, zoals mobiele telefoons en bankpassen, maar ook de sleutels van een Audi A4 van de bewoners. De Audi is zwart en heeft het kenteken 10-RJ-FB


APELDOORN - Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft maandagmiddag 22 augustus een hennepkwekerij in een woning aan de Staalweg in Apeldoorn ontmanteld. Op de zolder van de woning werden 576 hennepplantjes aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De plantjes, materiaal en attributen zijn in berslag genomen vernietigd.


Apeldoorn - Drie man aangehouden met gestolen aanhanger
De politie heeft maandagavond rond middernacht op de Hovenlaan drie mannen aangehouden die met de personenauto waarin zij reden, een gestolen aanhangwagen vervoerden.
De mannen, een 18, 21 en 28 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn, Terwolde en Zutphen werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. De 28 jarige eigenaar van de auto werd ingesloten voor nader onderzoek. Beide andere verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld. Zij werden bekeurd voor het niet bij zich hebben van een identificatiebewijs.
Later in de nacht werd de 21 jarige man aangehouden toen hij nabij de Lange Amerikaweg in een auto reed terwijl hij een ontzegging had voor het besturen van een motorvoertuig.
De 28 jarige is in de loop van dinsdag in vrijheid gesteld. Hij ontkende de diefstal. De aanhangwagen bleek eind april ontvreemd aan de Valkenweg in Apeldoorn. De politie maakt en proces-verbaal op. De aanhangwagen is in beslag genomen.


APELDOORN - Keukenbrand voorkomen

De politie heeft maandagavond 22 augustus een keukenbrand weten te voorkomen in een woning aan de Schaperstraat in Apeldoorn. In de keuken stond een pannetje nog op de kookplaat, waardoor veel rook was ontstaan. De bewoner(s) waren niet thuis. De politie sloeg een ruitje in om in de keuken te kunnen komen waarop de kookplaat werd uitgezet.


APELDOORN - Verkeerscontrole


De politie heeft maandag 22 augustus tijdens de ochtendspits een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Zutphensestraat met de Laan van Osseveld en de Laan van Erica. Vier automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel; 5 weggebruikers voor het rijden door rood licht. Verder werd een proces verbaal opgemaakt voor het niet handsfree mobiel bellen.
Ook op de Laan van Zevenhuizen controleerde de politie maandag 22 augustus in de middag het verkeer. Het resultaat was twaalf bekeuringen voor het rijden zonder autogordel en twee bekeuringen voor niet handsfree mobiel bellen


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --