Persberichten dinsdag 23 augustus

's-Hertogenbosch 23-08-2005

Fietsendief op heterdaad aangehouden

s-Hertogenbosch-
In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie de melding van een getuige dat er een man in de Orthenstraat een fiets aan het openbreken was en er vervolgens op weg fietste. De inmiddels gearriveerde politie heeft de 39-jarige Bosschenaar in de Orthenseweg aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na vernieling

Boxtel-
In de nacht van maandag op dinsdag is in de Ten Brinkstraat een 49-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze nacht enkele ruiten te hebben vernield van een woning in deze straat. De Boxtelnaar is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs

Berlicum-
Dinsdagochtend is in de Duifhuis een 50-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Het rijbewijs van de automobilist bleek reeds eerder ongeldig te zijn verklaard. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Man moet nog zitten

Oss -
Maandagavond werd op de Eikenboomgaard in Oss een 40-jarige man uit die plaats gecontroleerd. Bij die controlebleek, dat de man voor vijf veroordelingen stond gesignaleerd. Hij moet nog ruim 100 dagen gevangenisstraf ondergaan. De Ossenaar is aangehouden en voor het ondergaan van zijn straffen ingesloten.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Nistelrode -
Maandagavond, even na 22.00 uur, werd op de Dintherseweg in Nistelrode een 24-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel had gedronken. (De man blies 1200 ug/l terwijl 220 ug/l met maximaal toegestane is.) Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 16 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man bleek ook nog in totaal voor een bedrag aan 1212 euro aan boetes te moeten betalen. In verband daarmee is hij ingesloten.

Man aangehouden voor geweldpleging

Oss -
In de nacht van maandag op dinsdag, even voor middernacht is een 23-jarige man uit Oss aangehouden. De man had in de toiletruimte van een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard in Oss een 22-jarige Bosschenaar een kopstoot gegeven. De Ossenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden voor graffiti

Oss -
In de nacht van maandag op dinsdag is een 25-jarige man uit Oss aangehouden. De man werd op de Ussenstraat in Oss betrapt toen hij in de fietstunnel graffiti stond te spuiten. De man is aangehouden en zijn 14 bussen spuitlak zijn in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Man moet nog betalen

Oss -
In de nacht van maandag op dinsdag is een 43-jarige man uit Oss aangehouden. De man werd op Terwaenen in Oss gecontroleerd. Daarbij bleek, dat de man nog voor een bedrag van 301,88 euro aan boetes moest betalen. In verband hiermee is de man ingesloten.

Te veel gedronken op bromfiets

Oss -
In de nacht van maandag op dinsdag, even voor 03.30 uur, werd op de Passage in Oss een 17-jarige jongen uit Lith bekeurd. Hij reed met een bromfiets terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

Hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen

Heesch -
Dinsdagochtend, even na 05.30 uur, zagen politiemensen bij een woning aan de Heelwijkstraat in Heesch een auto stoppen. Uit de auto werd een doos gepakt. Bij controle door de politie bleken in de doos hennepstekjes te zitten. In de woning waarvoor de auto stond en de stekjes bestemd waren troffen ze een hennepkwekerij aan, waarin alleen de plantjes nog ontbraken. De man met de hennepplantjes, een 49-jarige man uit Heesch werd aangehouden. De plantjes zijn in beslag genomen.

Man aangehouden voor inbraak

Cuijk -
Afgelopen zaterdag meldde zich een 39-jarige man uit Cuijk bij de politie in Nijmegen. De man verklaarde in een woning aan de Leeuwengrootstede in Cuijk te hebben ingebroken. Door de politie Nijmegen is de man overgedragen aan de politie van het Land van Cuijk. In de woning was inderdaad ingebroken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Cuijk -
Maandagmiddag is een 39-jarige vrouw uit Cuijk aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Smidstraat in Cuijk betrapt toen ze een portemonnee wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze heengezonden.

Aanhouding na bedreiging

Uden-
Maandagmiddag is in de Beatrixhof een 33-jarige man uit Uden aangehouden. De verdachte zou eerder deze middag in een winkel in de Zuiderpassage een 42-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd met de dood. De 33-jarige Udenaar is aangehouden en op het politiebureau inverzekering gesteld. De politie in Uden is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over de mishandeling (0900-8844).

Gewonden bij aanrijding

Lithoijen-
Dinsdagochtend zijn bij een verkeersongeval op de Weisestraat twee personen gewond geraakt. Een 40-jarige automobilist reed over de Tiendstraat toen hij ter hoogte van de kruising met de Weistraat geen voorrang verleende aan een van rechts komende 57-jarige automobilist uit Lithoijen. De man uit Lithoijen en een 31-jarige inzittende van de 40-jarige Ossenaar zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.