Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 23 augustus 2005

Zes personen aangehouden

Deze personen worden verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging, vernieling, poging tot inbraak en poging tot diefstal auto.

Hengelo

Op woensdag 17 augustus '05 omstreeks 4.55 uur kwam er een melding bij de politie Twente binnen dat er dronken personen over het Berfloplein in Hengelo liepen. De melding werd gedaan door een (onbekend gebleven) krantenbezorger. De gealarmeerde agenten troffen daar geen personen meer aan. Wel zagen zij verse braaksporen bij het pand van een supermarkt en troffen beschadigde auto's op de Berfloweg aan. De agenten bleven de dronken personen zoeken en troffen omstreeks 5.25 uur een personenauto dwars op de rijbaan een auto aan waarvan de contactdraden waren doorverbonden. De agenten zagen verdachte personen weglopen in de richting van de Pruisische Veldweg. Drie van hen werden daarop aangehouden, een vierde persoon wist op de fiets te ontkomen. De drie personen, 21 en 19 jarige mannen en een18 jarige vrouw, allen uit Enschede werden overgebracht naar het politiebureau en opgesloten. De politie meteen een onderzoek in. Aan de Kamperfoelistraat, Hulststraaat en Goudenregenstrat bleken aan meerdere auto's vernielingen gepleegd te zijn. Op woensdagavond 17 augustus werd een 28 jarige man aangehouden, donderdag een 24 jarige man en vrijdag een 19 jarige man aangehouden, allen afkomstig uit Enschede. Deze zes personen worden verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging, vernieling van auto's, poging inbraak bij een supermarkt en poging diefstal van een auto.

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de zes verdachten als groep 's nachts van uit Enschede per fiets waren vertrokken naar Hengelo. Enkele personen verkeerden onder invloed van alcohol of/en drugs. In het centrum van Hengelo pleegde de groep baldadigheid door met bierflessen te gooien, tegen winkelruiten en gestalde fietsen te trappen. In het centrum werd tevens een ruit van een bankgebouw vernield. In de wijk 'Veldwijk' werden een achttal auto's vernield of beschadigd. De groep had de bedoeling om een auto te stelen om daarmee naar Enschede te kunnen rijden. Dit is echter niet gelukt. Door de Berflo-es werd gepoogd bij een supermarkt aan het Berfloplein een inbraak te plegen. De verdachten hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

De vrouw is donderdagmiddag in vrijheid gesteld. Zij heeft geen strafbare feiten gepleegd. De 21 jarige en 19 jarige man zijn gisteren, maandag 22 augustus, in vrijheid gesteld. Een 19 jarige man zit nog vast omdat hij de strafbare feiten pleegde terwijl hij in geschorste bewaring zat. De 28 jarige en 24 jarige mannen moeten vandaag verschijnen voor de rechter-commissaris. De 28 jarige man zat in een voorwaardelijke proeftijd. (05-104198)

Naam Chantal Westerhoff: 053-45555144


---- --