Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dronten - augustus 2005

ISO 9001 en VCA* certificaat voor Mirliton schoonmaak- en glazenwassersbedrijf

Mirliton gecertificeerd!

Onlangs is Mirliton gecertificeerd voor ISO 9001:2000 en VCA*. De officiële uitreiking van de certificaten heeft in juli plaatsgevonden.

Mirliton draagt zorg voor het periodiek schoonmaakonderhoud, de gevelreiniging en glasbewassing van bedrijfspanden en overheidsinstellingen; flexibel en met de grootste zorg. Dit alles natuurlijk in nauw overleg met de opdrachtgevers. Mirliton hecht daarbij veel waarde aan de veiligheid van haar medewerkers en opdrachtgevers en aan het continu verbeteren van de kwaliteit. Halverwege 2004 was bij Mirliton de behoefte ontstaan om deze kwaliteit en veiligheid aantoonbaar te maken.

Veel bedrijven kiezen ervoor om samen te werken met een schoonmaak- en glazenwassersbedrijf dat VCA en ISO 9001 gecertificeerd is. Voor Bert Hermsen, directeur eigenaar, en Marloes van Loenen, bedrijfsleider van Mirliton, de aanleiding om dit goed aan te pakken. "Het opzetten van een kwaliteitszorgsysteem dat voldoet aan ISO 9001 en VCA* is een traject dat zorgvuldig moet gebeuren. Op aanraden van andere bedrijven hebben we gekozen voor de begeleiding van het project door Van Voorst Consult. Praktische jongens die een goed stuk advies hebben geleverd", aldus Bert Hermsen.

Voor de realisatie van dit project is het afgelopen half jaar voor Mirliton een intensieve periode geweest. "Het project heeft ons bedrijf duidelijk toegevoegde waarde opgeleverd", zegt Marloes van Loenen. "Zo is er voor onze medewerkers een duidelijk instructie- en informatieboekje opgezet; een handig hulpmiddel om de betrokkenheid te stimuleren. Al met al hebben we als organisatie veel kunnen leren en verbeteren. Hierdoor kunnen we als Mirliton uiteindelijk onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn met een schone werkomgeving."