Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten                   |
|d.d. 22 augustus 2005                             |


1. Statenvragen OV-concessies
De commissie Economie, Mobiliteit en Grotestedenbeleid vergadert binnenkort over de achtergronden van het herziene besluit tot voornemen tot gunning van de concessies in het openbaar vervoer. Het verlenen van de openbaar vervoerconcessie is in principe op grond van het duale bestel een verantwoordelijkheid van Gedeputeerde Staten. Dit antwoordt het college op vragen van het lid van Provinciale Staten, de heer J. Kuipers. (SP).

2. Youth Summerschool
Gedeputeerde Augusteijn neemt, in zijn functie als lid van het Mainstream Youth Programma, deel aan de Youth Summerschool van de Vergadering van Regio's in Europa in Mostar (Bosnië). Tijdens de Summerschool discussiëren jongeren over voor Europa belangrijke thema's. Doel is jongeren meer te betrekken bij de European Charter on the Participation of Young People in Local en Regional Life. Aan de Summerschool in Mostar neemt ook een jongere uit Brabant deel.

3. Voorfinanciering ambulancevervoer
Er komt overleg met de regionale ambulancediensten over de voorfinanciering die de provincie in 2000 en 2003 beschikbaar stelde om knelpunten in het ambulancevervoer op te vangen. Dat blijkt uit de notitie 'Stand van zaken voorfinanciering knelpunten ambulancevervoer' die Gedeputeerde Staten doorgestuurd naar de statencommissie Bestuur en Middelen. In de notitie wordt een overzicht gegeven van de stand van zaken.

4. Jaarverslag BrabantStad vastgesteld
Gedeputeerde Staten kennis genomen van het jaarverslag van BrabantStad 2004. Provinciale Staten en de gemeenteraden van de vijf steden ('s-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven, Helmond en Tilburg) worden hiermee op de hoogte gebracht van de samenwerking en de projecten die gezamenlijk worden gerealiseerd. Het accent van de samenwerking, en daarmee van het jaarverslag, ligt op 'proces, communicatie en belangenbehartiging'.

5. PKB Ruimte voor de rivier
Het is van belang dat de gevolgen van de inzet van het Krammer-volkerak voor de incidentele berging van rivierwater tijdens stormen op zee voor West-Brabant goed in beeld gebracht worden. Dat zeggen Gedeputeerde Staten in de inspraakreactie op de PKB Ruimte voor de Rivier, deel 1. Het College spreekt in zijn algemeenheid haar waardering uit voor de planologische kernbeslissing en het gevoerde proces. In de inspraakreactie wordt ingegaan op een aantal specifieke onderwerpen dat om aanpassing en/of reactie van het rijk vraagt.

6. Coördinatiepunt Landschapsbeheer
De middelen die het ministerie van LNV aan de provincie uitkeert voor de provinciale landschapsstichtingen, worden ter beschikking gesteld aan het Coördinatiepunt Landschapsbeheer. Het gaat voor 2005 om een bedrag van
E 147.516,- .

7. Provinciale subsidieverordening
De ontwerp algemene subsidieverordening wordt bijgesteld. Bij het doorschuiven van de besteding van subsidies naar volgende boekjaren die een bedrag van E50.000 te boven gaan vragen Gedeputeerde Staten toestemming van Provinciale Staten. GS hebben ingestemd met de wijziging en sturen het voorstel door naar de statencommissie voor bestuur en middelen.

8. Collectieve arbeidsovereenkomst provincies
GS hebben ingestemd met een aantal wijzigingen van de collectieve arbeidsovereenkomst provincies en de regelingen voor aanvullende voorzieningen bij werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid.


---- --