FloraHolland


FloraHolland voorkomt hogere energiebelasting huurders

Huurders van FloraHolland betalen minder energiebelasting dan aanvankelijk dreigde te gebeuren. De Belastingdienst is ermee akkoord gegaan dat FloraHolland ook in de toekomst per vestiging voor één aansluiting wordt aangeslagen voor de energiebelasting. Omdat de veiling deze belasting als één eenheid opgelegd krijgt, is er een (fors) schaalvoordeel. Dit voordeel dreigde te verdwijnen toen de fiscus huurders op alle veilingen voortaan apart energiebelasting wilde laten betalen. Voor de huurders zou dit tot fors hogere lasten leiden.

FloraHolland heeft in samenwerking met de VGB bezwaar aangetekend bij de Belastingdienst. Deze zaak is in het voordeel van FloraHolland beslecht voor de vestigingen waarbij een voorbehoud geldt voor Eelde. Dit betekent dat FloraHolland weer als eindgebruiker wordt gezien en daarmee voor het totale verbruik in één keer wordt aangeslagen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de individuele berekening per huurder die de Belastingdienst eerst wilde doorvoeren.

Omdat de fiscus al was gestart met de heffing van de energiebelasting op individuele basis is te veel energiebelasting berekend aan de huurders van onroerend goed. Dit zal na de zomer door FloraHolland worden verrekend met de betrokken huurders.

FloraHolland is met de VGB en de Commissies van de Handel tevreden over de afloop van deze zaak en de opstelling van de fiscus daarin. De uiteindelijke afloop is dat handelsbedrijven geen hogere kosten opgelegd krijgen en daar was het per slot van rekening allemaal om begonnen.


---